Nytt til hjemmet (emzik)

Nytt til hjemmet

I helgen var jeg hjemme i Sverige. På fredag dro jeg og mormor til Örebro, og da fant jeg litt forskjellig - blant annet en liten grill, en kjøkkenkran, dvd og en fillerye. På lørdag var det loppemarked ute i skogen ved siden av en liten butikk, så da tok jeg, mamma og pappa turen dit. Det eneste jeg fant på loppemarkedet var en knagg og en dalahäst. Resten kjøpte jeg i den lille butikken (Emmas butikk). 

En dalahäst är traditionellt en rödmålad trähäst som numera tillverkas i Nusnäs i Dalarna. Dalahästen är en av de vanligaste symbolerna för Sverige och i synnerhet för traditionell svensk allmogekultur. Dalahästar har tillverkats sedan 1600-talet som en biprodukt till traktens möbelsnickeri, eller som en leksak som såldes på marknader i Mellansverige. Dekorationen är densamma som man finner i övrig allmogekonst från trakten. Själva dekoren kallas krusning. 

For de som vil vite mer, er det bare å google i vei. Jeg er generelt ikke noe glad i hester, men siden jeg har hus i Dalarna, så må jeg jo ha dalahästar. De fnnes i forskjellige farger og størrelster også, men jeg synes at den røde er mer "ekte". Flere størrelser skal jeg samle på meg etterhvert, men de er sinnsykt dyre....
Denne kjøkkenkranen skal jeg ha i huset mitt. I sommer skal jeg nemlig begynne å pusse opp kjøkkenet, endelig (!!!!)

Jeg og mormor var ikke innom en eneste klesbutikk (eller jo Cubus, fordi jeg måtte ha ny mascara), men ellers gikk vi bare i interiørbutikker. Jeg synes det er mye morsommere nå som jeg har flere steder å inndrede og pusse opp. 

Dato.19.05.2015 klokken.22:10 Kategori: Shopping og innkjøp Kommentarer: 3

19.05.2015 kl.22:40

Flotte ting. Dalahesten er fin- enig med deg, best i rød.. . :-)

19.05.2015 kl.22:47

margrethe: Ja, jeg er ikke så glad i rødt sånn ellers, men akkurat den må være rød :-)

20.05.2015 kl.19:13

Så mye fint :)Emelie Karlsson 24 år Sverige

Hverdag, bilder, hund og interiør. emzikk @ instagram


DesignIna Anjuta


hits