Oppskrift på smörgåstårta (emzik)

Oppskrift på smörgåstårta

I går lagde jeg og mamma smörgåstårta som er en populær matrett i Sverige. Det er ikke så vanlig i Norge, så derfor tenkte jeg at det kunne vært artig å legge ut oppskriften her. Dere ville jo også at jeg skulle dele det, så her kommer det. Vi lagde to stykker, så nå har vi spist det hele helgen. Oversatt på norsk blir det brødskivekake. Egentlig så er det litt rart at det ikke er mer populært i Norge, for Norge er jo "matpakkelandet". Det hadde også passet utmerket til konfirmasjon eller 17. mai. 

Du trenger: pågenloff, agurkmix, creme fraiche, tunfisk, majones, rødløk, egg, fersk dill, salt & hvitpepper, skagenrøre, kalkunskinke, gulost, tomat, agurk, krepsehaler, reker. 

Først starter du med å legge 6 skiver med pågenloff på fatet. Vi brukte foliefat med kanter, slik at ikke alt flyter utover. 


Her blandet vi sammen en halv boks med agurkmix og 1,5 boks creme fraiche. Ta på passe med salt og hvitpepper før du legger på neste lag med brød. 


Deretter tar du 2 bokser tunfisk, en halv hakket rødløk (som ligger i kaldt vann en liten stund først, slik at det ikke blir så sterkt), en spiseskje creme fraiche og 2 poser majones. Vi har brukt lettmajones fra Mills. Passe mengde hvitpepper og så legger du på enda et lag med pågenloff.  


Så kokte vi 8 egg som vi hakket og blandet sammen med 2 poser lettmajones, en halv boks creme fraiche og fersk dill, så enda et lag med pågenloff. 


Før vi la på alt av pålegg, smurte vi på 2 bokser med skagenrøre fra Delikat. Etter det pyntet vi med masse forskjellig pålegg, blant annet ost, kalkunskinke, egg, tomat, agurk, reker, jordbær og det dere kan se under. Her kan dere egentlig ha på det dere selv liker. Den skal helst stå et døgn i kjøleskapet, slik at loffen får sugd opp pålegget. Da blir den ikke så tørr. 
Dette var første gangen vi lagde hjemmelaget smörgåstårta, så vi bare prøvde oss frem. Man kan egentlig ha hva slags fyll man vil. Jeg vet at det er vanlig å ha på leverpostei, små skinkebiter eller hva man selv liker. 

Hvis dere vil se bilde av begge vi lagde, så kan dere se det her. Håper det smaker!

Dato.07.02.2016 klokken.21:01 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 8
dvergpinschere i mitt hjerte

07.02.2016 kl.21:13

Herremin for en "kake" Ja rart vi ikke har snappet den fra svenskene.. Må da være artig og godt for de som liker sånn "kliss" Jeg er litt kresen..så ikke noe for meg! Men så morsomt ut da! også så lekker!

07.02.2016 kl.21:35

dvergpinschere i mitt hjerte: Den var veldig god, det kan jeg love deg :-)
DaddyCool

07.02.2016 kl.21:24

Någon är duktig på att laga dom Någon är duktig på att äta dom.

Vill påstå jag är proffessionell på sist nämnda.

Duktig pojke jupp.

07.02.2016 kl.21:35

DaddyCool: Ja, jag också!

07.02.2016 kl.22:46

Tusen takk, for oppskrift (: Herlig!

07.02.2016 kl.22:47

Filippa & Safir: Bare hyggelig, håper det smaker :-)

08.02.2016 kl.01:04

Hørtes kjempegodt ut! og så lekkert ut også :-D

en genial idé syntes jeg. Norge burde virkelig hatt mer av dette ja ^^

08.02.2016 kl.09:38

Henriette Celin: Det var veldig godt også :-)Emelie Karlsson 24 år Sverige

Hverdag, bilder, hund og interiør. emzikk @ instagram


DesignIna Anjuta


hits