emzik -

Prins Marco

 • 20.07.2016kl.22:36
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (6 )


Jeg skjønner ikke hvorfor han absolutt skal ligge midt i solen, men nå fikk han i det minste en parasoll over seg. :D

Dato.20.07.2016 klokken.22:36 Kategori: Hund Kommentarer: 6

Har dere hunden i sengen?

 • 15.02.2016kl.17:43
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (16 )

Det er masse diskusjoner overalt på sosiale medier nå om man bør ha hunden sin i sengen eller ikke. Faktisk så er det forsket på at man sover bedre hvis man sover med hunden sin, så hva mener dere om dette? Har dere hund selv? Kunne dere tenkt dere å ha hunden i sengen? 

Så hva mener jeg om dette? Hos oss har Marco alltid fått være i sengen og i alle andre møbler. Det at noen skriver at det er uhygienisk og at det kan komme lopper i sengen er bare tull. Man vet om hunden får lopper og da passer man på at det blir fjernet. Det skader heller ikke å skifte sengesett litt oftere hvis man synes at det blir mye hår i sengen. Personlig synes jeg at det er direkte slemt og egoistisk å ikke la hunden få ligge i sengen. Det er jo like godt for han å ligge der, som det er for deg. Hadde du likt å bli tvunget til å ligge på gulvet? 

Uansett så går Marco etter en liten stund, for det blir alt for varmt for han. Det er helt greit, men dyret skal få lov til å velge det selv synes jeg. Det hender jo faktisk at han legger seg oppå dynene, så vi andre må vente med å få på oss dynen til han har gått, haha. Litt borskjemt? Ja, men det er lille babyen vår. 

Lær dere forskjell på en hund og et barn, sier dere. Nei, Marco er faktisk barnet vårt. Hvis man ikke kan elske hunden sin like mye som et barn, så er man ikke egnet til å være en hundeeier. En hund er like mye verdt som et barn i mine øyne. Hver kveld (det vil si de kveldene jeg er hos foreldrene mine) så ligger vi og koser i sengen før vi sovner, og det er jo sååå kos. Jeg skjønner ikke hvordan noen mennesker kan si at det er ekkelt. 

Dato.15.02.2016 klokken.17:43 Kategori: Hund Kommentarer: 16

Du og jeg og vi to

 • 07.02.2016kl.10:41
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (20 )
Jeg tok litt bilder av Marco da vi var ute i går. Marco er en seks år gammel grønnlandshund for de som lurer. Nå er snøen borte og det er nesten vår her ute dessverre. Vinteren har vært litt rar i år. Jeg føler at det ikke har vært ordentlig vinter. Menmen, nå har jeg ihvertfall nettopp spist frokost og sitter her og ser på langrenn. Senere skal jeg og pappa legge ferdig gulvet i det ene soverommet, det kommer såklart bilder etterhvert - her dokumenteres alt. Ha en fin søndag!

Dato.07.02.2016 klokken.10:41 Kategori: Hund Kommentarer: 20

Derfor bør du skaffe hund

 • 04.02.2016kl.16:06
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (15 )

Hunden, menneskets beste venn. Det beste dyret man kan ha i mine øyne. Da jeg var liten hadde familien to alaskan malamute og en husky, så jeg er omtrent oppvokst med hunder. Da vi flyttet til byen var vi uten hund en liten stund, ettersom slike hunderaser ikke skal bo på boligfelt. Senere flyttet vi ut i skogen, så da fikk lille Marco, en grønnlandshund bli et kjært familiemedlem. Nå som jeg har flyttet hjemmefra, bor Marco hos foreldrene mine, men jeg besøker han (og de selvsagt) så ofte jeg kan, men det blir mest i helgene på grunn av jobb. Nå tenkte jeg skrive ned noen punkter om hvorfor du bør skaffe deg hund. Det anbefales virkelig på det sterkeste. Men husk at en hund krever tid. Det er heller ikke gratis, så ikke kjøp deg en hund hvis du ikke har tid eller råd. Det er så alt for mange som kjøper en hund og så må de gi den videre eller avlive (FY SKAM) den fordi de ikke har mulighet til å ha den lenger. 

Barn lærer å ta ansvar. Jeg leste faktisk en artikkel på internett om at det er bra for barn å vokse opp med dyr. De lærer å ta ansvar av å passe på et levende vesen. Jeg tror på at det er bra læring for et barn, men pass på at det ikke blir for voldsomt. En hund er ingen leke, den tåler ikke hva som helst.  

Du er aldri alene. Du har en venn, en venn hver dag. En som alltid er der for deg, en som stiller opp for deg, en som aldri svikter eller forlater deg. Det er så herlig å føle at man aldri er alene, men har en god venn ved sin side i flere år frem i tid. En trofast venn. 

Du har alltid noen å snakke med. Jeg snakker alltid med hunden vår, og jeg vet at han forstår meg. Man ser det på uttrykket hans, og det hender at jeg får svar også. Jeg snakker med han som at han var barnet mitt, så mange ser litt rart på meg hvis de hører det. Jeg bryr meg ikke, han er jo barnet mitt. 

Du kommer deg ut. En hund må luftes, noe som er veldig sunt for deg også. Du kan ikke komme med unnskyldninger om at du ikke orker å gå ut, for da gjør den fra seg inne, og det vil du vel ikke? Ut på tur, aldri sur. Så spørs det jo såklart hvilken hunderase du velger å skaffe deg. Noen krever mer mosjon enn andre. 

Du sover bedre. Visste dere at ifølge en undersøkelse sover man bedre hvis man sover med husdyret sitt? Man føler seg tryggere, og det tror jeg på. Det er så koselig å sove med Marco selv om han snorker noe sinnsykt og tar halve sengen. For ja, han får faktisk sove i sengen min. Han er et familiemedlem og familiemedlemmer trenger ikke sove på det harde gulvet.  

Han blir alltid glad for å se deg. Hver gang jeg kommer på besøk så står han i døren og venter på meg. Halen hans slår frem og tilbake, og han blir helt fra seg når jeg kommer. Han legger seg ned på bakken for å bli klappet på magen. Jeg vet ikke om noen andre som blir så glad når jeg kommer på besøk. Det kaller jeg ekte kjærlighet.

Dato.04.02.2016 klokken.16:06 Kategori: Hund Kommentarer: 15

Hundebilder

 • 03.02.2016kl.22:01
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (10 )

Som skrevet i et tidligere innlegg var jeg og knipset till naturbilder (som kommer ut på bloggen ved en senere anledning), og så kom det er par med en hund. De slapp hunden løs, så den løp rundt overalt. Jeg tok noen bilder av den mens den var i farten, noe jeg selvsagt spurte om lov til først. Utrolig flott hund, så nå savner jeg Marco enda mer. Jeg tenkte komme med et innlegg om hvorfor du bør skaffe deg hund, høres det interessant ut? Jeg har allerede begynt å skrive det, men vet ikke helt om det er noe dere finner interessant? Åååhh, jeg ville bare ta med han hjem ♥ Skal få tatt noen vinterbilder av Marco til helgen også.

Dato.03.02.2016 klokken.22:01 Kategori: Hund Kommentarer: 10

En ny start

 • 23.01.2016kl.00:10
 • Kategori: Hund
 • Kommentarer: ( 0 )

Hallo alle! 
Nå har jeg endret designet her på bloggen - til et gratisdesign jeg fant på google. Men jeg føler at bloggen min har vært litt uryddig helt fra jeg startet den, så fra nå av skal jeg hovedsaklig holde meg til to temar; bilder og interiør/oppussing. Selvsagt kommer det noen hverdagslige innlegg inn her også, men det blir ikke like mye rot som før tenkte jeg. Før blogget jeg bare for å blogge, men hvem bryr seg engentlig om jeg har kjøpt en bibel? Jeg lar likevel mine gamle innlegg ligge i arkivet da det kan være morsomt å gå tilbake til. Jeg skal tenke nøyere gjennom innleggene mine heretter, så det er mulig det ikke blir blogging like ofte, men det kommer ihvertfall til å bli bedre innlegg. Jeg skal se om jeg kan få tak i et stativ til kameraet mitt, slik at jeg kan ta noen fine naturbilder etterhvert også. Håper dere som har fulgt meg tidigere vil følge med videre, god natt og sov godt alle sammen ♥ emzikk @ instagramDato.23.01.2016 klokken.00:10 Kategori: Hund Kommentarer: 0

Helgen

 • 17.03.2015kl.22:03
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (10 )

Forrige helg dro jeg ned til foreldrene mine en tur. Jeg skulle hjelpe pappa med å hente en bil han hadde kjøpt. Jeg dro ned på fredag etter jobb, så det skjedde ikke så mye mer den kvelden. På lørdag dro vi som sagt for å hente bilen. Planene hans for bilen er vel å pusse den opp og lakkere den i en annen farge, så vi får nå sjå korsen ditta blir. Marco (hunden vår) måtte selvsagt prøvekjøre, og han likte bilen veldig godt, men han liker så og si alt som har motor.  


På søndag satt jeg hundevakt mens foreldrene mine dro til Sverige for å handle tjære til tømmerhuset. De var ikke borte så lenge, men i mellomtiden rakk jeg å flytte på litt takstein og sove litt ute i hagesofaen med Marco. Vi lå i hver vår ende med både dyne og puter. Været var herlig ♥


 

Mamma og pappa kjøpte med litt mat til meg. Jeg fikk også to par Kari Traa sokker som var sinnsykt gode - med litt ull i. Det ene paret har jeg på meg nå, men det andre er møkkete, så det gidder jeg ikke ta bilde av. I tillegg til det kjøpte de med lakrisal (som er noe av det beste jeg vet, jeg elsker lakris) og en stor dusjsåpe som lukter veldig godt. 


Dato.17.03.2015 klokken.22:03 Kategori: Hund Kommentarer: 10

Happy Valentine

 • 17.02.2015kl.18:53
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (2 )

... som var 14 februar. I helgen var jeg hos foreldrene mine. Vi gjorde egentlig ikke noe spesielt - så på tv, spiste god mat og slappet av. Mamma lagde hjemmelagde hamburgere på fredag, mmm ♥ Jeg skal tilbake dit denne helgen også, for da skal pappa bli med meg til Moss og hente en seng som jeg skal ha på gjesterommet i Sverige.


Marco ville også ha hamburger.
Så var det visst noen som tok plassen min, hmmm?? Hvis noen lurer på hva som har skjedd med stolputen, så var det Marco som ødela den da han var valp, haha. 

Dato.17.02.2015 klokken.18:53 Kategori: Hund Kommentarer: 2

Barn gis bort mot henting

 • 31.01.2015kl.22:10
 • Kategori: Hund
 • Kommentarer: ( 0 )

Jeg kom over et bilde på en kjøp og salg side på facebook. Det var bilde av en helt utrolig søt hund, hvor det stod at den gis bort på grunn av for liten tid til den. Unnskyld meg, men er du helt dum i hodet ditt? Jeg føler det koker inne i meg akkurat nå. Gjør du det samme mot barna dine, eller? Denne hunden var altså en 5 år gammel blanding av husky og labrador. Den late eieren fant vel ut at huskyer trenger en del mosjon. Så var det en som kommenterte at man ikke vet hva som skjer fem år frem i tid. Og ja, det er forsåvidt sant det, men man tar på seg et ansvar når man skaffer seg hund. Akkurat som man gjør når man skaffer seg barn. Man kan ikke bare gi fra seg barnet etter 5 år fordi man fant ut at det ble for slitsomt. DA LAR MAN VÆRE Å SKAFFE SEG HUND/BARN! 

Det var allerede en diskusjon under dette bildet, så jeg holdt meg unna denne gangen. Det er nemlig sånn at hvis man ytrer seg her i landet så blir man utestengt fra grupper, så derfor velger jeg heller å skrive et innlegg om det her. Dessuten så orker jeg ikke å diskutere med hjernedøde idioter som skriver på stygg dialekt, for det er IKKE en skrivemåte for hundrede gang.

Det er ihvertfall en hund her i landet som har det fint ♥

Dato.31.01.2015 klokken.22:10 Kategori: Hund Kommentarer: 0

Hvor er snøen?

 • 05.01.2015kl.21:00
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (3 )

Det var kjedelig å reise fra snø og minusgrader på hytta, og komme hjem til grønt gress og plussgrader. Marco elsker snø, så jeg tok han med meg ut og lekte litt med han før vi reiste hjem, det var så artig. Nå håper jeg bare at det er litt snø igjen der når jeg reiser tilbake i påsken. En vinter uten snø er så sinnsykt mørkt og kjedelig. Kanskje jeg bør kjøpe meg ski snart også. Jeg har hatt planer om det lenge nå, men det har aldri blitt noe av. Jeg har jo til og med fine skispor på fjellet bak huset i Sverige. Går man langt nok så kommer man til en gapahuk hvor man kan grille.  


Dato.05.01.2015 klokken.21:00 Kategori: Hund Kommentarer: 3

Ytringsfrihet, hva er det?

 • 12.12.2014kl.19:08
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (6 )

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: HUNDEBUR ER IKKE OK! (bortsett fra i bil). Nå har jeg blitt blokkert fra enda en gruppe på facebook fordi jeg sa min mening om dette. Jeg trodde man hadde ytringsfrihet i Norge (?), men ikke.. Det var ei dame som la ut et bilde av et hundebur og spurte om noen hadde noen flotte tips til hva hun kunne gjøre med buret. Mitt flotte tips var: Kast hele buret, det er drit stygt. Og da begynte folk å slenge dritt, så ble JEG kastet ut, hallo? Men samme for meg, jeg har ikke behov av å være med i den gruppen. 

Ei dame skrev faktisk at hunden hennes kan dø hvis den ikke sitter i bur. Unnskyld meg, men hvis hjemmet ditt er så farlig så burde du faktisk ikke ha hund eller andre dyr i det hele tatt. Andre ting som ble nevnt var at hunden sitter i bur på natten, ellers blir man vekken av at den hopper opp i sengen. Setter dere barna deres i bur på vaskerommet med et pledd over også da, eller? For man vil jo ikke risikere å våkne når ungen gråter. Det finnes absolutt ingen grunn til å ha hunden sin i bur hjemme i stuen. Omså du er på jobb eller hva pokker. "Men den må være i bur før den blir husren", NEI. Det er bare du som er lat, som ikke tar deg tid til hunden. Det tar ikke lang tid i det hele tatt å få den husren.  

Og ikke kom her å si at hunden deres trives sååå godt i den lille hulen sin, for det er dere stygge hundeeiere som har lært den opp til det. Og hvorfor i svarte låse døren på den fantastiske hulen når han liker å være der? Det er ikke nødvendig hvis den trives der så godt. Det dere driver med er TVANG! Få det inn i den trange hjernen deres. 

Men da et annet spørsmål. Det er så mye prat om at pelsindustrien er så forferdelig fordi rever og andre dyr må sitte i bur. Ok, javel, forbanna dobbeltmoral. Drit og dra alle sammen som har hunden sin i bur. Jeg har notert ned noen navn på de som har hunden sin i bur. Og den dagen det blir forbudt i Norge også, så skal jeg anmelde hver og en av dere. 

Ungen min ♥ Han gikk inn i buret sitt helt frivillig, og trives der veldig godt. ;) 

Dato.12.12.2014 klokken.19:08 Kategori: Hund Kommentarer: 6

Hjernedøde nordmenn

 • 14.08.2014kl.19:04
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (6 )

Jeg var (merk VAR) medlem i en interiørgruppe på facebook, men ble kastet ut fordi jeg skrev at jeg synes synd på den hunden som må sitte i det buret som var avbildet. Det var et lite bur midt i stuen, og da er mitt spørsmål: Hvorfor i helvete skaffer man seg hund for å ha den i bur? PETA, verdens største dyrebeskyttelse, skriver og snakker om at hund i bur er som fengsel og hvordan mennesker tror at det hjelper med bur, men at det faktisk er mishandling. Det burde vært som i Tyskland når det gjelder regler om hund i bur - man kan få opp til 5 år i fengsel. Da jeg skrev det til dem, så fikk jeg til svar at ingen bryr seg om at hunden sitter 3-5 timer i bur - uansett land. Er du hjernedød? Les den første setningen HER for eksempel. "Får man ha sin hund instängd i en bur hemma? Svaret är rakt och tydligt: Nej, det får man inte, inte ens i två minuter, då bryter man mot lagen."

Jeg sier ikke noe imot at hunden din er i bur, men da skal døren vekk, slik at hunden får velge selv. Og ikke kom her og si at hunden din ødelegger huset ditt når du ikke er hjemme. Da er det DU som ikke har oppdratt den riktig. Det er en grunn til at dette er ulovlig i blant anner Tyskland og Sverige. Det er bare Norge som ligger veeeeldig langt etter. Men tro meg, etterhvert kommer det til å bli endringer i Norge også, og da skal jeg anmelde hver eneste en som jeg vet om som har hunden sin i bur. Så håper jeg dere blir satt i bur selv!!! 

BABYEN MIN

Er du uenig så blir ikke kommentaren din godkjent, for dette er ikke noe å være uenig i. 

Dato.14.08.2014 klokken.19:04 Kategori: Hund Kommentarer: 6

Underskriftskampanje

 • 08.06.2014kl.10:57
 • Kategori: Hund
 • Kommentarer: ( 0 )

Vil du la ulven leve? Isåfall så trykker du HER for å skrive under på at ulven ikke skal utryddes i Norge. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn epostadressen din, navn og adresse. Det tar ikke mer enn to sekunder. Og for dere svenske som leser bloggen min: dere kan også skrive under, dere fyller bare inn Sverige som landet dere bor i. Ulver er fine dyr som hører hjemme i naturen ♥
Dato.08.06.2014 klokken.10:57 Kategori: Hund Kommentarer: 0

Marco & Loke

 • 19.04.2014kl.18:24
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (2 )

Marco fikk en ny venn i dag. Loke som er 15 uker gammel, og omtrent like stor som hodet til Marco. Han satt på hodet hans en liten stund, helt til Marco gikk lei og dyttet han vekk med labben. Sååå søte ♥
Har dere hund?

Dato.19.04.2014 klokken.18:24 Kategori: Hund Kommentarer: 2

Bestevenner

 • 26.08.2013kl.21:48
 • Kategori: Hund
 • Kommentarer: ( 0 )

Det var en gang en varm sommerdag i august da vi plutselig fikk se tre-fire reinsdyr på veien. Det ene reinsdyret var på vei mot oss, men Marco hadde ikke sett den enda. Mr. reinsdyr kom nærmere og nærmere mens Marco gikk på bånd og tok livet med ro, helt til han fikk se denne;


De stod og så på hverandre ganske lenge, men til slutt ville Marco leke (?), men det ville ikke Mr. reinsdyr.


Ha det bra!

Dato.26.08.2013 klokken.21:48 Kategori: Hund Kommentarer: 0

Bamse

 • 21.05.2013kl.18:40
 • Kategori: Hund
 • kommentarer: (2 )

Marco blir alltid så lei seg hvis jeg kommer hjem etter en bytur uten å ha kjøpt noe til han. Han er vant til å få noe hver gang jeg kommer hjem, så denne gangen fikk han en søt bamse som skal forestille en hund. Den ligner vel egentlig ikke på en hund nå lenger, siden Marco nesten har spist den opp. Men glad ble han ihvertfall. ♥ Ingen andre fikk røre den etter at han hadde fått den.
Har dere hund?

Dato.21.05.2013 klokken.18:40 Kategori: Hund Kommentarer: 2
Emelie Karlsson 24 år Sverige

Hverdag, bilder, hund og interiør. emzikk @ instagram


DesignIna Anjutahits