emzik -

Nå er det snart jul, dereH-E-R-R-E-G-U-D det er julaften som tre dager!!! Hallo tre dager!!! Jeg elsker julen, jeg elsker å ta bilder av juleting, jeg elsker gaver og herregud jeg elsker alt med jul. Nå er jeg ferdig med alle julegaver for i år, det har jeg vel egentlig vært en god stund nå. Problemet nå er bare hvordan i huleste jeg skal få alt inn i den lille bilen min når jeg skal reise til foreldrene mine. Livet med liten bil er ikke lett altså, men jeg skal nok få det til. 

Nå skal jeg snart hoppe i dusjen og så skal jeg se på en julefilm som starter kl 21:30 på FEM. Det har gått en julefilm der hver kveld i hele desember og det har gitt meg skikkelig julestemning. For min del så gjør det ikke så mye at vi ikke har fått noen snø, for over nyttår skal jeg på hytta på fjellet og der er det alltid masse snø. 

Jeg titter nok ikke innom her noe mer før jul, så jeg vil bare ønske dere en riktig GOD JUL ♥ ♥ ♥

Dato.21.12.2016 klokken.19:34 Kategori: Høytider Kommentarer: 11

Rudolf-karameller

 • 12.12.2016kl.21:30
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (7 )


I dag har jeg bakt Rudolf-karameller. Ikke sant de ble sinnsykt søte? Jeg har ikke smakt på dem enda, men jeg smakte litt på karamellen mens den var varm, og jeg lan love dere at den smakte godt. Det er så lite som skal til for å gjøre karamellene litt søtere. Det eneste som trengs er faktisk bare en rød nonstop og to prikker med smeltet sjokolade. Det beste av alt er jo den gode lukten når man lager disse. Det lukter jul i hele huset nå. ÅÅÅ som jeg gleder meg! 

Oppskrift til karamellene: 2dl fløte, 2dl sukker, 2dl sirup (men jeg tar alltid mer sukker og sirup enn det oppskriften sier). Har du noen fine og lette baketips til meg? Jeg har fått litt bakedilla selvom jeg egentlig ikke er noe glad i å drive på kjøkkenet, men det hører litt til julen synes jeg. Jeg prøvde meg på bountykuler, men de ble helt flytende og det funket ikke å ta sjokolade rundt, for da delte de seg bare. Det samme skjedde i fjor, men jeg tror kanskje at det er noe feil med oppskriften jeg brukte, siden det samme skjedde to år på rad. Kanskje noen av dere har en god oppskrift på bountykuler for nybegynnere?  

Dato.12.12.2016 klokken.21:30 Kategori: Høytider Kommentarer: 7

Jul i hus

 • 11.12.2016kl.15:37
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (6 )


Herreguuuud det er tredje søndag i advent i dag. Tenk at det kun er to uker igjen til julaften. Jeg gleder meg noe helt sinnsykt. I går bakte jeg julegodteri og det ble kjempegodt - oppskrift HER. I dag har jeg vasket badet og ryddet det siste i leiligheten, så nå kan julen bare komme. Jeg skal ikke feire jul hjemme, men jeg synes likevel at det er koselig når det er rent og lukter jul her. 

Hva synes dere om bildene mine i dette innlegget? Jeg ble faktisk veldig fornøyd med det øverste bildet. Forresten så har jeg begynt å bli litt mer aktiv på instagram @emzikk - så jeg lurer egentlig på om det er noen her som har instagram? Jeg trenger flere jeg kan følge ♥ 

Dato.11.12.2016 klokken.15:37 Kategori: Høytider Kommentarer: 6

Mitt første juletre

 • 04.12.2016kl.14:48
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (5 )
Jeg har aldri hatt et eget juletre før. Grunnen til det er at jeg bor i en ganske liten leilighet, så jeg har egentlig ikke plass. Men så gikk jeg innom Rusta og da fant jeg et passende tre som ikke er så altfor stort. Det er ikke større enn 150 cm, men det er så koselig med juletre i leiligheten. Jeg fikk julestemning så fort jeg tok det frem, åååh nå kan julen bare komme! 

Pynten er kjøpt på Nille, Sparkjøp og Rusta hvis noen skulle lure. Jeg liker at det er masse pynt på juletreet, men likevel så skal det gå i stil. Jeg har holdt meg til rød, gull og bittelitt hvit. Selv synes jeg ikke det er noe fint med glitter og flagg på treet, men det er jo smak og behag hva man velger å ha på sitt tre. Jeg har ikke stjerne heller, for jeg synes det er mye koseligere med en rød sløyfe. 

Jeg håper alle får en fin 2. søndag i advent ♥

Dato.04.12.2016 klokken.14:48 Kategori: Høytider Kommentarer: 5

Julemarked

 • 23.11.2016kl.19:31
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (7 )

I helgen var jeg hos mamma og pappa som bor i Østfold. Vi benyttet anledningen til å dra på julemarked i Halden, og det var sååå koselig. Planen var egentlig å kjøpe litt julegaver, men jeg kjøpte bare en boks med oliven. Mamma fant masse rart, men kun til seg selv (hahaha oss i et nøtteskall). Jaja, vi har jo fortsatt litt tid igjen før det er julaften. Mamma vil aldri være med på noen bilder, men det ble bilde av meg og pappa ihvertfall.  


Men herregud, jeg må bare vise dere den fine nissen som jeg kjøpte på jobb (Nille) i dag. Vi har hatt den inne tidligere også, og jeg sikler på den hvert år. I år måtte jeg bare ha den. Det er litt størrelse på den, så han skal få lov til å stå på gulvet. Jeg er skikkelig julejente og elsker nisser, helst røde ♥

Dato.23.11.2016 klokken.19:31 Kategori: Høytider Kommentarer: 7

Hjemmelaget julekrans

 • 08.11.2016kl.22:34
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (5 )

.. gone wrong.. 


Har dere sett de fine julekransene som alle lager av juletrekuler? De er sååå fine, men min ble ikke like fin. Jeg trodde at jeg hadde kjøpt nok kuler, men så viste det seg at den ene typen jeg kjøpte hadde for små hull, så jeg fikk de ikke på tråden. Det endte med at kransen min kun ble til en halv krans. Faen så irriterende!! Jeg har absolutt ikke tålmodighet til sånt, så jeg ødela hele greia og nå gidder jeg ikke prøve på nytt. "Heldigvis" er det en stund til jul enda...

Dato.08.11.2016 klokken.22:34 Kategori: Høytider Kommentarer: 5

Er det for tidlig?

 • 05.11.2016kl.10:32
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (9 )

Ååå, vi går inn i årets herligste tid. Dette er den tiden på året som jeg liker aller best. Jeg elsker vinter, snø, jul, gaver og alt som hører til. Julevarene har kommet for fult til butikkene nå, og jeg har handlet nesten alle julegavene. På toppen av kransekaken så begynte det å snø i går kveld. Det snør mye og det ligger på bakken enda. I går pakket jeg inn julegaver og hørt på julemusikk. Noen synes kanskje at det er for tidlig, men jeg koser meg veldig fordet. Det er jo faktisk bare tre uker igjen til første advent. 


Dato.05.11.2016 klokken.10:32 Kategori: Høytider Kommentarer: 9

Sveriges nasjonaldag


.. og pappas fødselsdag. Gratulerer til begge! 

Dagen i dag har jeg tilbrakt på jobb, hehehe. Ikke noe mer spennende enn det, nei. I helgen derimot, så var jeg hos foreldrene mine hvor også besteforeldrene mine var. Det vil si mormor, morfar og farmor. Været var på topp (kanskje litt for varmt for min del, men jeg overlevde likevel), vi spiste masse mat og bare slappet av. På lørdag dro jeg og mormor en tur opp på kjøpesenteret siden hun trengte sko. Selv kjøpte jeg ikke noenting.

Nå er jeg uansett hjemme igjen, og nå tenkte jeg at jeg skulle begynne å redigere en film som jeg filmet i går. "Father does my makeup" heter den. Har dere hørt om alle gutter som sminker kjæresten sin? Nå har jeg ikke noen kjæreste, så den jobben fikk pappa. Resultatet får dere se etterhvert. 

Dato.06.06.2016 klokken.18:56 Kategori: Høytider Kommentarer: 12

Hjemme fra påskeferie


Hei og hå! 

I går kveld kom jeg hjem fra påskeferie. Jeg skal ikke legge skjul på at det var veldig godt med en uke fri. Det var litt treigt å starte å jobbe igjen i dag, men det er det som regel alltid første dagen etter ferie. Nå er jeg inne i rutinenene igjen og klar for en ny jobbuke. 

Vi fikk gjort veldig mye i hytten min forrige uke. Blant annet så flyttet pappa hullet i taket litt lenger inn mot veggen. Jeg vil nemlig ha pipen min litt lenger inn enn det den har vært tidligere. Vi satte også opp tapet på kjøkkenet og til sist rakk jeg å grunne gulvet i gangen en gang. Jeg hadde egentlig tenkt til å male ferdig huset utvendig, men det var for kaldt. Nå gleder jeg meg bare masse til sommeren, for da har jeg store planer. Da blir det panel og tregulv i stuen. Krysser fingrene for at jeg rekker det jeg har planer om. 
Dato.29.03.2016 klokken.19:11 Kategori: Høytider Kommentarer: 14

Jobben er 35 år

 • 05.02.2016kl.16:30
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (4 )

Fra onsdag til torsdag var jeg på møte med jobben. Vi bodde på Quality hotel grand Kongsberg. Hotellet er veldig fint og vi har vært der noen ganger tidligere. Ingenting slår gratis is, popkorn og kake. Jeg må bare klage litt også, for da jeg kom på hotellrommet ser jeg at det er noe brunt under putetrekket som lyser igjennom siden det er hvitt. Jeg fjerner putetrekket for å se og der ser jeg en stor, brun flekk. Hvor utrolig ekkelt er ikke det? Den natten sov jeg uten pute, men det gikk greit. Egentlig misliker jeg å sove på hotell etter at jeg så programmet på TV2 hjelper deg. Det er så sinnsykt mye bakterier, busemenn og sperm på hotellrom, så tanken på det gjør meg kvalm.

Uansett; jobben feirer 35 år i år, så det måtte feires. Vi fikk mye nyttig informasjon og så klart ble det fest og feiring med ballonger og partybriller på kvelden. Maten vi fikk var forresten sinnsykt god. Jeg tok med meg kameraet og tok masse bilder, men det var dessverre ikke alle som ville være med på bloggen, så derfor legger jeg kun ut noen. Det ble tidlig kvelden for meg ettersom jeg var veldig trøtt. Øynene mine var blodrøde og jeg sovnet med en gang. Det var vel egentlig veldig greit, siden vi skulle tidlig opp dagen etter. 
Dato.05.02.2016 klokken.16:30 Kategori: Høytider Kommentarer: 4

Nyttårsfeiring på hytta

 • 06.01.2016kl.11:12
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (5 )

To dager etter jul dro vi ned til foreldrene mine sin hytte utenfor Örebro. Vi var der noen dager før vi reiste videre til deres andre hytte i Dalarna. Min lillesøster og hennes kjæreste ble med opp dit og var der i to dager for å feire nyttår sammen med oss. Nå har de dratt, så vi har vært litt oppe i min hytte og pusset opp litt. Vi hadde håpet på at det skulle være litt snø der, men nei, det var nesten ingenting. Hvor blir det av vinteret?


Stakkars Marco er redd for rakettene. 


Meg selv ♥ ♥ ♥
Min hytte. 


Kjøkken på gang. Gulvet skal byttes ut til de som lurer. 

Vi tok en kveldstur på Nipfjället. -24 grader og stjerneklar himmel. Snøen knirret under føttene våre, det var så herlig. 
Dato.06.01.2016 klokken.11:12 Kategori: Høytider Kommentarer: 5

Julegaver

 • 05.01.2016kl.11:06
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (4 )

Åååh, jeg fikk så mye fint til jul som jeg bare må dele her. I tillegg til det på bildene under, så fikk jeg penger av farmor, mamma og pappa. 


En håndmalt dukke. Ja, jeg er Saw-nerd. Fra mamma og pappa.


Mummikopper som jeg har begynt å samle på. Fra mamma og pappa. 


Marc Jacobs parfyme fra mamma og pappa. 


Duftlys til venstre fra Mimmi og Daniel. Duftlys til høyre fra mamma og pappa


Nisse fra mamma og pappa. 


Bygglampe som jeg skal ha i huset i Sverige mens jeg pusser opp. Fra mamma og pappa. 


Ullpledd til vestre fra mormor og morfar. Pledd til høyre fra Mimmi og Daniel. 


To forskjellige pysjer fra mamma og pappa. 


Fra mamma og pappa. 


Lexington flanell sengesett fra mamma og pappa. 


Lysestaker fra mormor og morfar - en gryteklut som mamma har strikket. 


Fra familien Gillespie. 

Dato.05.01.2016 klokken.11:06 Kategori: Høytider Kommentarer: 4

Min jul

 • 04.01.2016kl.16:47
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (3 )

Dette innlegget kom kanskje litt sent, men jeg har ikke prioritert blogging når jeg har vært med familien. Jeg tok en del bilder i julen, så her kommer det. 
Dagen startet med at jeg jobbet i tre timer før jeg dro videre til Drammen for å hente en jakke. Etter det tok jeg turen videre til foreldrene mine hvor jeg feiret jul sammen med dem. Først så vi litt på TV og koste oss, og litt senere på kvelden ble det julemiddag. Hos oss spiser vi svensk julemat, så det er nok mange som ikke kjenner igjen det som er avbildet under;- juleskinke, jansson, pølse, bayonneskinke, sill, kjøttboller, prinskorvar, laks, patè, biff a la lindström, kåldolmar, sylta, spareribs og tilbehør. Yummi ♥
Etter middagen ble det litt TVtitting, mest julefilmer. Og så til slutt det beste av alt - gaver. Vi kan ikke ha gavene under treet, for da tar Marco (hunden vår) dem. Han elsker julen og gaver. Det var så vidt jeg rakk å ta bildene under før han begynte å grave i gavene. Men han er egentlig ganske flink, for han kjenner på lukten hvilke gaver som er til han, så de er det eneste han tar. 

Og så var alt over. Tenk at man gleder seg så lenge til denne dagen, og så blir alt over så fort. Man pynter, planlegger, lager mat og kjøper gaver for kun denne ene kvelden. Men uansett, det er jo så koselig. GOD JUL!

Dato.04.01.2016 klokken.16:47 Kategori: Høytider Kommentarer: 3

Fjerde advent og tidlig bursdagsgave

 • 21.12.2015kl.20:35
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (4 )


Tenn lys. 
Nå stråler alle
de fire lys for ham 
som elsker alt som lever,
hver løve og hvert lam. I helgen var det siste søndagen i advent. Jeg rakk ikke å skrive noe da, siden jeg var hos foreldrene mine. Jeg og mamma skulle egentlig bake litt julegodt, men det ble ikke noe av. Istedenfor koste vi oss med julefilmer og god mat. Jeg har egentlig bursdag i januar, men jeg fikk en tidlig bursdagsgave av dem i helgen. Bestikkene jeg har nå knekker, så jeg hadde planer om å kjøpe meg nye. Men det trenger jeg ikke nå, siden jeg fikk Hardangerbestikk (Nina) i bursdagsgave. Grunnen til at jeg fikk det så tidlig var for at jeg ikke skulle kjøpe egne bestikk. Herregud så fine bestikk dette er ♥ Dato.21.12.2015 klokken.20:35 Kategori: Høytider Kommentarer: 4

Tredje advent

 • 13.12.2015kl.12:43
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (5 )


Tenn lys. 
Tre lys skal flamme 
for alle som må slåss. 
For rettferd og for frihet, 
de trenger hjelp fra oss. Nå har jeg ryddet og vasket hele leiligheten igjen. Det er jo snart jul, så da er det greit å ha det rent. Jeg fant frem røkelse i dag, så nå lukter det skikkelig jul her hjemme også. Det er ikke bare tredje søndag i advent i dag, men oså Lucia. Lussekatter har jeg ikke bakt i år, så jeg får nøye meg med å drikke gløgg og spise pepperkakedeig og appelsinsjokolade. Tenk at det kun er en og en halv uke igjen til julaften. Jeg kan nesten ikke vente. Synd at snøen ikke har kommet enda, for da hadde nok stemningen vært på topp. "Fru alltid rett" denne koppen fikk jeg i julegave av foreldrene mine for noen år siden. Den passer meg utmerket. 


Perfekt å dele? Haha, ja særlig. Tar den selv, jeg.
Slik ser det altså ut utenfor. Grått og kjedelig. 

Dato.13.12.2015 klokken.12:43 Kategori: Høytider Kommentarer: 5

Jul ute

 • 07.12.2015kl.18:21
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (3 )Gjett hva jeg gjorde for noen dager siden? Jo, jeg pyntet bittelitt ved inngangspartiet mitt. Jeg har en slags blomsterpotte som henger på veggen, som jeg har fått av mamma. Til høsten hadde jeg lyng der, men de begynte å bli litt gamle, så da fikk jeg en lur idè. Jeg tok noen grener fra hekken som står utenfor, puttet de i blomsterpotten, kjøpte tre grener med bær på Nille og vips - litt julestemning utenfor. Det skal ikke så veldig mye til.

Og jeg har faktisk fått meg instagram nå også. Jeg fikk høre på jobben at facebook er "ut", så jeg henger kanskje litt etter. Der kommer jeg til å legge ut litt bilder fra oppussingen i Sverige - emzikk hvis noen vil følge meg der. 

Dato.07.12.2015 klokken.18:21 Kategori: Høytider Kommentarer: 3

Andre adventTenn lys. 
To lys skal skinne 
for kjærlighet og tro, 
for dem som viser omsorg 
og alltid bygger bro. Jeg føler det blir mye juleblogging nå, men det er jo desember, så da er det vel greit? Nå er det andre søndag i advent og det er bare litt over to uker igjen til jul. Jeg mangler bare å kjøpe en julegave til pappa, og så er jeg ferdig. Julekakene ligger i boden, men det frister altfor mye, så jeg vet ikke helt om de får ligge i fred i to uker til. Denne søndagen skal jeg bare slappe av, drikke gløgg, spise pepperkakedeig og se på TV - antageligvis masse julefilmer. Grunnen til at jeg er oppe så tidlig er fordi jeg måtte stille vekkerklokken for å rekke en budrunde på en jakke, som jeg også vant ♥ jippi. 

Selv om jeg bor i en ganske liten leilighet, så hender det at det sniker med seg litt ny julepynt hjem. Jeg vil ikke ha så innmari mye, for da kan det fort se litt rotete ut, men ååh se på den søte nissen jeg kjøpte, da. 


Dato.06.12.2015 klokken.09:21 Kategori: Høytider Kommentarer: 1

Første desember

 • 01.12.2015kl.19:05
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

Endelig desember, nå savner jeg bare snøen. 
Jeg har - som de fleste andre, kjøpt en kalender. Det hører til desember. På meg ble det en simpel sjokoladekalender, fordi jeg er alt for snål til å bruke penger på noe dyrere. Bare jeg har noe som teller ned dagene, så er jeg fornøyd. Nå har jeg faktisk funnet frem julepysjen min som jeg fikk i julegave av mormor og morfar i fjor (eller kanskje det var for to år siden, husker ikke). Er det forresten noen som skal se på Asbjørns julekalender på TvNorge i år? Jeg tror den er morsom, så den venter jeg på.

 
Hva skjuler seg i luke nr. 1?


Ohhh, sjokolade. 


Litt blank i sminken, men pyttsan. 

Dato.01.12.2015 klokken.19:05 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Jul i hus

 • 30.11.2015kl.18:18
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )Lyset er egentlig litt for langt for denne lysestaken, så jeg skal se om jeg får tak i et litt kortere lys. 


Jeg tror aldri jeg har gledet meg sååå mye til jul som jeg gjør i år. 

Dato.30.11.2015 klokken.18:18 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Bakedag

 • 29.11.2015kl.22:28
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (3 )

Tenn lys.
Et lys skal brenne
for denne lille jord.
Den blanke himmelstjerne,
der vi og alle bor. 

I dag er det første advent, dere. Hjelp, så fort tiden går. I dag har jeg baket tre forskjellige kaker/godteri til jul. Jeg fant en svensk side på internett som legger ut masse godt, og da måtte jeg jo teste noe. Den ene typen ble ikke noe god, så den kastet jeg. MEN herregud jeg ble så positivt overrasket over de to andre typene, de ble helt utrolig gode. Jeg hater jo å være på kjøkkenet, men nå ble jeg skikkelig fornøyd. 

Nå sitter jeg her nydusjet, i en nyvasket leilighet og ser på TV. The holiday gikk nettopp, den er så fin. Jeg tror jeg skal se på enda en julefilm snart. Nå dufter det jul her og julestemningen har listet seg innpå ♥
"Kolarutor" - utroooolig gode hvis man får skryte litt av seg selv.


"Bountykuler" - de ser jo ut som.... ja, men de ble veldig gode altså. 


"Lakritssnittar" - disse smakte helt forferdelig, så de havnet i søpla. Det svarte er tyrkisk pepper hvis noen skulle lure. 
Dato.29.11.2015 klokken.22:28 Kategori: Høytider Kommentarer: 3

Snart advent

 • 25.11.2015kl.20:12
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (5 )

Ja, jeg har tjuvstartet litt. Jeg pyntet faktisk litt til jul / advent i dag. Jeg synes at lilla advent er helt forferdelig stygt, så her går det i hvitt. Til jul går det over til rødt. Jeg er absolutt ikke kristen i det hele tatt, men jeg elsker mine tre vise menn som jeg kjøpte på Hadeland glassverk i fjor. De er så elegante og stilrene - laget av glass. Julegavene er ferdig kjøpt inn, så nå kan julen bare komme. I år skal jeg faktisk bake litt julegodt også, som jeg skal ta med til mamma og pappa på julaften. 


Dato.25.11.2015 klokken.20:12 Kategori: Høytider Kommentarer: 5

Lillesøsters studentmiddag

 • 20.06.2015kl.20:03
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

Forrige helg dro jeg til Sverige da jeg var ferdig på jobb. Mimmi skulle ha studentmiddag på lørdagen. Det er noe man har i Sverige for å feire at man er ferdig på skolen. Det var en del som kom, både venner og familie. Pappa og morfar var sjef over grillene, mens vi andre satt og så på, he he he. Det ble en vellykket kveld med god mat og fint vær. 


Pappa bakte kakene.


"Studenten" 


Meg, mamma, lillesøster, farmor og farmors søster.

Dato.20.06.2015 klokken.20:03 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Sveriges nationaldag

 • 07.06.2015kl.12:05
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (6 )

Igår var Sveriges nationaldag och pappas födelsedag. Hurra för båda! Jag jobbade hela dagen och glömde helt bort att blogga om det. Nu är jag hemma, har precis vaknat och ska snart äta lite frukost. Idag ska jag vara inne hela dagen och titta på film eftersom det regnar ute. Det ska bli myyys ♥  Kanske måste städa lite också om jag orkar....

Dato.07.06.2015 klokken.12:05 Kategori: Høytider Kommentarer: 6

Min påske

 • 15.04.2015kl.22:16
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

I påsken hadde jeg fri i hele ti dager, så da benyttet jeg aledning og reiste til Sverige (Idre). De første dagene var jeg der alene, så da bodde jeg opp i huset mitt. Da foreldrene mine kom, så reste jeg ned og bodde sammen med dem på hytta. På disse ti dagene rakk jeg å male veggen bak der peisen skal stå. Da foreldrene mine kom, så la vi inn tregulv i det lille soverommet. Jeg rakk også å grunne det en gang. Det begynner å ta form der inne nå. Og ja; jeg vet at veggen er helt grusom, men det skal opp panel der etterhvert. 
Ellers gjorde vi ikke stort annet enn å slappe av og se på film. Jeg var en liten tur på besøk hos tanten min som bor der også.  

Selvsagt ble det grilling, det hører til påsken.

Så spiste vi jo selvsagt masse god mat og godteri. Jeg fikk et egg også, men det glemte jeg å ta bilde av. Nå er det dessverre tomt for lenge siden. 

Dato.15.04.2015 klokken.22:16 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Litt påskenytt

 • 21.03.2015kl.17:28
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (3 )

Jeg pynter som regel ikke noe særlig til påsken, men litt gule lys er jo alltids koselig. Lys har jeg fra før av, så det trenger jeg ikke kjøpe i år, men for noen dager siden kjøpte jeg et kjempefint egg og et duftlys som lukter helt sinnsykt godt. Jeg kjøpte det samme lyset i fjor, bare at det var gult med påskeliljer på. Det lyset har jeg ikke brent enda, så denne gangen ble det et lilla. Da har jeg en av hver. 


Baksiden av egget.

Dato.21.03.2015 klokken.17:28 Kategori: Høytider Kommentarer: 3

Nyttårsaften


Nyttårsaften feiret jeg sammen med mamma, pappa, Mimmi og Marco på hytta i Sverige. Vi dro hit på søndag og skal bli her til søndag - altså en uke. Vi koste oss med kalkunmiddag, noe vi alltid gjør på nyttårsaften. ♥ Raketter kjøpte vi ikke, i og med at Marco blir ganske redd. Ellers har vi bare tatt det rolig, kikket litt i de få butikkene som er her, gått turer i skogen og lekt ute med Marco. I morgen skal vi opp til huset mitt for å rydde litt, for da kanskje jeg reiser dit i påsken. 


Dato.01.01.2015 klokken.17:22 Kategori: Høytider Kommentarer: 0

Årets julegaver

 • 26.12.2014kl.19:43
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (5 )

Nå er julaften over, og jeg fikk en del gaver i år også. Jeg feiret sammen med mamma, pappa, Mimmi og Marco. Her i huset er det den yngste personen som begynner med sine gaver, så går vi oppover. Så Mimmi fikk starte, deretter ble det meg. Under kan dere se hva jeg fikk. Jeg er superfornøyd ♥ 

Victoria Secret body mist fra Mimmi - Marc Jacobs parfyme fra mamma og pappa


Michael Kors veske fra mamma og pappa. 


Jeg går i pysj nesten hele tiden, så jeg fikk tre stykker av mamma og pappa. 


Dvd og smykke fra mamma og pappa


Strykejern fra mormor og morfar, det har jeg ikke fra før av, så det var supert.


Fire Orrefors vinglass og seks drikkeglass fra mormor og morfar


Ralph Lauren skjorte og en pysj fra mamma og pappa.


Genser fra mamma og pappa - jakke fra Mimmi. 


Og så til sist; en pipe fra mamma og pappa. Jeg driver jo og pusser opp huset i Sverige, og i sommer hev jeg ut peisen og pipen som var der, siden det var så stygt. Vi prøvde å bestille nye deler hele to ganger, men det ble jo feil. Jeg har ikke kunnet vært der i hele vinter, siden det er alt for kaldt, men jippi endelig, nå skal det snart fikses. 

Dato.26.12.2014 klokken.19:43 Kategori: Høytider Kommentarer: 5

Julaften


I går jobbet jeg og søteren min i tre timer før vi dro nedover til foreldrene våre for å feire jul. Kvelden startet med litt tv-titting etterfulgt av julemat. Gavene åpnet vi etter maten mens vi hadde tven på i bakgrunnen, samtidig som vi koste oss med julegodt. Marco elsker gaver og ble helt vill da han hørte at noen av gavene lagde pipelyder. Jeg fikk maaaasse fint, men det kan jeg ta bilde av og legge ut en annen dag. 
Årets juleantrekk


GOD JUL

Dato.25.12.2014 klokken.15:43 Kategori: Høytider Kommentarer: 1

Santa Lucia

 • 14.12.2014kl.12:51
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )Lucia var en kristen som ble drept under kristenforfølgelsen. Hun nektet å gifte seg med en hedning, og fordelte medgift blant de fattige. Hennes påtenkte ektemann anklaget henne for å være kristen overfor guvernøren av Siracusa. Etter sigende stakk vaktene ut øynene hennes med en gaffel, da de verken greide å flytte på henne eller brenne henne (Ilden rørte henne ikke). Hun ble skytshelgen for de blinde, ettersom hun fikk stukket ut øynene. 

Jeg er fult klar over at Luciadagen egntlig var i går, men ettersom jeg jobbet så fikk jeg heller drikke te og spise lussekatter til frokost i dag. Senere skal jeg ta siste rest av julevasken som er igjen her. Nå er det kun litt over en uke igjen til jul, det går jo så fort. Søsteren min kommer på fredag, så skal vi jobbe noen dager og deretter reiser vi ned til foreldrene våre. Det skal bli så koselig ♥
Dato.14.12.2014 klokken.12:51 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Juleforberedelser

 • 09.12.2014kl.22:23
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

I helgen dro pappa og morfar til Sverige for å spise julemiddag på kokkeskolen som søsteren min går på, så da dro jeg ned til mamma og Marco for å hjelpe til med litt julebaking. Vi endte opp med pepperkaker, marsipankaker og lussekatter/boller med saffran og ikke gurkemeie, for nei, det er ikke det samme selv om det er samme farge. (Det er forskjell på sukker og salt vet dere ;)) Det ble noe mer også, men jeg husker ikke hva alt heter. Huset duftet røkelse og julemusikken stod på i bakgrunnen, aah ♥

Mamma ble med meg til Sverige på fredag siden jeg skulle bytte bank, og da stoppet vi innom Töcksfors litt fort på veien hjem. Jeg måtte bare få unnagjort de aller siste julegavene til pappa, og det fikk jeg gjort. Så nå er alt endelig i boks.


Jeg tror noen ville smake pepperkakedeig?


Så ble det gløgg og pepperkaker med naboen. 
Dato.09.12.2014 klokken.22:23 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Første desember


Desember kommer av "decem" som betyr ti (den romerske kalenderen hade bare ti måneder, og dette var den siste). Nordiske navn på desember var i eldre tid "frostmåned" og "julemåned". Selv om måneden desember først og fremst blir forbundet med jul, er det også mange gamle myter om troll og mørkemakter. De kommer antageligvis av at dette er årets mørkeste måned. Natt til 13. desember ble kalt Lussi Langnatt, og da var det onde på ferde. 

Nå er det første desember, endelig. Ventetiden har begynt, og det er så koselig. Jeg måtte jo så klart kjøpe meg en sjokoladekalender selv om jeg bor alene. Men jeg var alt for snål til å kjøpe en dyr, så det ble en enkel og billig til 10kr. Jeg regner med at alle dere (2 personer) som leser bloggen min vil se den?
Og så nærbilde;

Dato.01.12.2014 klokken.20:40 Kategori: Høytider Kommentarer: 0

Første søndag i advent


Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord. Den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor. Må alle dele håpet, så gode ting kan skje. Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det. 

Endelig har adventstiden begynt, den koseligste tiden på året. I dag har jeg bare slappet av hjemme, drukket te og spist pommes frites med bearnaisesaus. Snart skal jeg sette på en julefilm også ♥ 


Jeg fikk denne koppen i julegave av foreldrene mine for noen år siden. "Fru alltid rett" det er meg, det. Duftlyset ved siden av er forresten det beste duftlyset jeg noen gang har hatt. Det lukter helt sinnsykt godt, og man får skikkelig julestemning av det. 

Dato.30.11.2014 klokken.17:06 Kategori: Høytider Kommentarer: 1

Jul i heimen

 • 29.11.2014kl.18:23
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

I hele dag har jeg ryddet og vasket leiligheten mens jeg har hørt på koselig julemusikk. Da jeg var ferdig med ryddingen, gikk jeg ut for å plukke litt mose som jeg har brukt til pynt. Nå har jeg faktisk pyntet ferdig til jul her hjemme. Jeg mangler bare noen nisser, men jeg vet faktisk ikke helt om jeg har plass til det. Det kan fort bli litt rotete med alt for mye dilldall overalt. Jeg kjøpte forresten et duftlys i glass her om dagen som jeg har tent nå, og det lukter sååå godt i hele leiligheten. En blanding av gløgg og krydder, mmm nå er det snart jul, dere ♥ 


Jeg må få kjøpt meg strykejern snart...


Jeg elsker mine tre vise menn som jeg kjøpte på Hadeland glassverk tidligere i år. 


Dato.29.11.2014 klokken.18:23 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Edru jul


På vei hjem fra jobb i går, stoppet jeg på Tyristrand for å kjøpe sjokolade. Ved inngangen stod julenissen og hadde en underskriftskampanje om at voksne skal være edru fra 24-26 desember når det er barn tilstede. Jeg skrev gledelig under på dette og fikk en refleks. Men det som sjokkerte meg var at da jeg var på vei ut, så kom det en gutt sammen med moren sin og sa: "se der mamma, det er nissen" og moren svarte: "ja, men jeg skriver ikke under på det der". Stakkars gutten fikk ikke lov til å hilse på nissen engang. Da lurer jeg på HVA SLAGS MOR VAR DET DER? Antageligvis en alko-ego. Jeg skjønner ikke hvorfor alkohol er så forbanna viktig når man har små barn. Skjerp dere, idioter! 


Alle barn fortjener en alkoholfri jul, så skriv under dere også. Det kan dere gjøre HER. 

Dato.29.11.2014 klokken.12:09 Kategori: Høytider Kommentarer: 0

Kveldens antrekk

 • 09.11.2014kl.20:54
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (8 )

Nå har jeg nettopp dusjet, maten står i ovnen og jeg har faktisk tatt på meg julepysjen som jeg fikk av mormor og morfar til jul i fjor. Jeg har allerede fått skikkelig julestemning, og har sett på haugevis av julefilmer de siste dagene. Denne helgen har jeg sett på en svensk julekalender som ligger ute på youtube. Nå snart tenkte jeg begynne å se på Jul i Blåfjell, som også ligger på youtube. Jeg har faktisk kjøpt inn alt av pynt og lys som jeg trenger til jul, så nå er det bare å vente til desember kommer, og så starter pyntingen for fult her. 

Jeg kjøpte disse to filmene på Cdon for litt siden, og de var sinnsykt dårlige begge to. Kom gjerne med filmtips til andre bra julefilmer!!


Dato.09.11.2014 klokken.20:54 Kategori: Høytider Kommentarer: 8

Første november

 • 01.11.2014kl.15:54
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

November var den nienede måneden i den første kalenderen og har navnet fra novem som betyr ni. Den norrøne slaktemåneden strakte seg inn i november. Mange steder ble innvollene fra slaktedyrene brukt til å spå vinterværet. Var det tomme partier i tarmene, betød det uværsperioder i vinteren som kom. 

Nå er det allerede første november. Julen nærmer seg med stormskritt, og jeg er hvert øyeblikk ferdig med alle julegavene. Jeg mangler bare pappa og Marco. I dag har jeg ryddet og vasket hele leiligheten, pakket inn noen julegaver som jeg hadde liggende og hørt på koselig julemusikk. Nå mangler bare snøen, så er alt på plass. Åååh, jeg gleder meg til jul ♥


Jeg kjøpte også en søt nissesekk som jeg kan samle alle julegavene i. 

Dato.01.11.2014 klokken.15:54 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Bursdagsgaver

 • 13.01.2014kl.21:33
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (3 )

Jeg åpnet egentlig bursdagsgavene mine for noen dager siden, men jeg får vel legge dem ut i dag, siden det er i dag som er den "store dagen" haha. Jeg ønsket meg litt forskjellig verktøy slik at jeg kan pusse opp huset mitt uten å være helt avhengig av pappa sine ting hele tiden. Nå kan jeg faktisk gjøre litt selv også, så det ble jeg veldig fornøyd med. I tillegg til dette så fikk jeg også penger. :)

Fra mormor og morfar. Dette hadde jeg faktisk bruk for også, for det som fulgte med da jeg kjøpte huset var ikke noe fint. 


Resten av bildene under her er fra mamma og pappa. 
Nå skal det snekres. 

Dato.13.01.2014 klokken.21:33 Kategori: Høytider Kommentarer: 3

Årets julegaver


Hei og hå! Nå er julen snart over og da er det vel på tide å legge ut årets julegaver. Jeg synes det er veldig morsomt å se hva andre legger ut, så da får jeg vel gjøre det samme selv. Jeg ble superfornøyd med alt sammen, og fikk omtrent alt jeg hadde på ønskelisten. I tillegg til bildene under, så fikk jeg også penger av farmor. Og så fikk jeg et gavekort på byggmateriale av mamma og pappa + penger, men det er ikke noe spennende å ta bilde av.

Michael Kors veske - fra mamma og pappa.


Victoria's secret bodylotion og en deodorant som luktet kjempe godt - fra mamma og pappa.


Parfymesett fra beyoncé - fra mamma og pappa.


Miss Dior parfyme, shampoo og balsam - fra mamma og pappa.


Søte, små juleting - fra mamma og pappa.


Sokker og pysj - fra mamma og pappa.


Gløgg sett - fra mamma og pappa.


UGGs tøfler - fra mamma og pappa.


Frityr som jeg kan bruke til pommes frites - fra mormor og morfar.


Pysj og morgenkåpe - fra mormor og morfar.


Onepiece fleece og bergans - fra mamma og pappa.


Hvit kosegenser - fra min søster og fleecegenser - fra mamma og pappa.


En pysj, sokker og en hylle som jeg skal ha i gangen - fra mamma og pappa.


Hva fikk dere til jul?

Dato.26.12.2013 klokken.18:41 Kategori: Høytider Kommentarer: 0

Julen er her

 • 24.12.2013kl.13:20
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

Nå er det jul og jeg var også nødt til å pynte litt på rommet mitt hos mamma og pappa. Jeg har ikke vært i huset mitt i Sverige enda, så da får pynten stå fremme her istedenfor. Jeg handlet inn mye fint i år, men jeg ser nå at jeg kommer til å få bruk for mye mer til neste år. Nå lukter det julemat i hele huset og stemningen er på topp, så dette blir nok bra.


GOD JUL ♥

Dato.24.12.2013 klokken.13:20 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Syttende mai

 • 20.05.2013kl.12:42
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

Ja, dette innlegget kom kanskje litt sent. Men hey, bedre sent enn aldri, eller?

Som de fleste andre tok jeg på meg bunaden og var ute hele dagen... nei, bunad er ikke helt min stil for å si det sånn. Jeg ble hjemme og så på TV, spiste nudler, drakk milkshake og hadde på meg tidenes fineste antrekk. Fashion kan man vel si. Så for min del gjorde det absolutt ingenting at det regnet omtrent hele dagen. Storkoste meg fordet, jeg. :)


Og så ble det bananmilkshake. Den var faktisk veldig god.
Hva gjorde dere på 17.mai?

Dato.20.05.2013 klokken.12:42 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

God påske

 • 01.04.2013kl.11:37
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

På grunn av dårlig internett, så kommer dette innlegget to dager for sent. Jeg hadde egentlig tenkt å poste det på påskeaften, men men. Som sagt så har det vært påske, og da må man jo ha litt påskegodt. Godteriet ble kjøpt inn noen dager i forveien, så det ble dessverre nesten tomt da påskeaften kom på lørdag. Heldigvis så var butikkene åpne på lørdag, så jeg og pappa tok turen til butikken for å fylle på litt godteri. Påskeaften tilbringte vi egentlig inne, vi grillet på kvelden og så på film. Det var ihvertfall koselig ♥
Det var visst noen som ville smake(?)


Hva har dere gjort i påsken?

Dato.01.04.2013 klokken.11:37 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

To fine bilder


Jeg tenkte at siden påskeuken har begynt, så kanskje jeg skulle legge ut noen påske-inspirerte bilder. Da jeg tok disse bildene så tenkte jeg på påskeegg og alt annet som har med påsken å gjøre. Haha, neida. Jeg tok bare noen helt naturlige og veldig fine bilder av ♥meg selv♥


Ååhh, så lekkert. La oss få se på et nærbilde.


GOD PÅSKE!

Dato.27.03.2013 klokken.20:39 Kategori: Høytider Kommentarer: 0

Nye påskeharer


Nå begynner påsken å nærme seg, sakte men sikkert. Jeg har jo allerede handlet litt påskepynt, men i dag kjøpte jeg to påskeharer. Jeg er ikke så glad i masse påskepynt overalt, men disse to var så søte, og de er jo ikke gule heller. Jeg tror disse kommer til å bli fine til påsken, og de passer jo så og si til alt også. De ser ganske store ut på bildene, men det er de altså ikke.
Hva synes dere?

Dato.01.03.2013 klokken.20:18 Kategori: Høytider Kommentarer: 1

Mine julegaver


Nå er det snart nyttårsaften og jeg har enda ikke lagt ut bilder av det jeg fikk til jul, så det er kanskje på tide nå. Jeg ble superfornøyd med absolutt alt, og gleder meg til jeg kan bruke det. Alt er fra foreldrene mine hvis det ikke står noe annet over bildene. I tilegg til dette så fikk jeg også penger, men det er ikke noe vits å legge ut bilde av det.

En stor bag som jeg kan pakke i når jeg ikke reiser bort så lenge. Den gamle jeg har er så slitt og stygg nå.
Åååh, ønsket meg slike sko lenge. UGGsene mine blir så fort våte, og gummistøvler er kalde på vinteren. Så disse er perfekte hvis jeg skal ut i snøen.


Flanell sengesett, siden jeg alltid fryser når jeg skal sove.


Jordbær-dufter.


Flanell pysj og en hals.


Enda en flanell pysj som jeg tok på meg med en gang.


Ullgenser fra mamma og pappa. Den til høyre er fra Mimmi.


Støvsuger fra mormor og morfar. Helt supert å ha når jeg flytter hjemmefra.


Kost, spade og skrape til bilen - fra mormor og morfar.


Armbånd fra nabo'n Maria.


Fikk dere noe fint i julegave?

Dato.29.12.2012 klokken.17:25 Kategori: Høytider Kommentarer: 0

Julen 2012

 • 25.12.2012kl.11:11
 • Kategori: Høytider
 • kommentarer: (2 )

Da var julaften dessverre over, og det er allerede den 25. desember. Dagen i går tilbrakte jeg sammen med mamma, pappa, søster og Marco. Først spiste vi masse julemat og så koste vi oss med gavene. Kvelden avsluttet vi med noen av de nye filmene vi fikk i gave. Jeg ble kjempe fornøyd over gavene jeg fikk, men orker ikke legge ut bilder av alt nå, så det får dere se senere. Dagen i dag skal jeg tilbringe i pysjen min (fikk nemlig to nye i går) og så skal jeg se på mange fine julefilmer på TVen. Kanskje vi går ut en tur senere også.

Dere vet kanskje ikke hva alt dette er for noe, men det er svensk julemat ♥
Marco fikk også litt i skålen sin.


Vi kan dessverre ikke ha så mange gaver under treet, siden Marco tar de. Derfor ligger bare de store der.
Og så var alt over.


Pappa har kjøpt noen sjokoladeesker som vi koste oss med senere på kvelden, yummi!


Hadde dere en fin julaften?

Dato.25.12.2012 klokken.11:11 Kategori: Høytider Kommentarer: 2

Ventetiden


Nå er det ikke lenge igjen til jul. Når desember først kommer, så går det kjempe fort til julaften. I går så jeg på tre forskjellige julefilmer som gikk på TVen, og enda fler blir det vel etterhvert også. Vi har ikke rukket å julepynte så mye her hjemme enda, men det blir nok til uka tenker jeg. Da begynner den store jule-ryddingen også. Jeg fyrte faktisk i peisen i går kveld også, så da ble det varmt og godt her.
Det stopper aldri å snø her heller, så vi har nok snø til julaften.
Haha, alle julekortene som vi har fått hittil. Som dere ser så er ikke trappen i bakgrunnen helt ferdig enda.


Har dere julepyntet enda?

Dato.16.12.2012 klokken.13:24 Kategori: Høytider Kommentarer: 0

Første søndag i advent


 

Dette innlegget skulle jeg egentlig poste forrige søndag. Jeg hadde skrevet ferdig innlegget og tatt bilder, men da sviktet plutselig internetten og har jeg ikke hatt internett siden det. Så da får innlegget heller komme litt sent.

I dag er det allerede første søndag i advent. Tiden går så utrolig fort. Tenk at det snart er julaften. Hjemme hos oss er stjernene og adventsstaker hengt opp, men vi venter alltid litt til med å julepynte. Dagen i dag skal jeg tilbringe foran tven, under dyna, i pysjen, med en pose sørlandschips og en kopp te. Snøen kom for en uke siden, så nå kan julen bare komme.
Hva gjorde dere første advent?

Dato.08.12.2012 klokken.19:50 Kategori: Høytider Kommentarer: 0
Emelie Karlsson 24 år Sverige

Hverdag, bilder, hund og interiør. emzikk @ instagram


DesignIna Anjutahits