emzik -

Nå blir det kjøkkenbordJeg vet ikke om dere (om det fortsatt er noen her) husker at jeg kjøpte et gammelt bord for lenge siden som jeg tenkte at jeg skulle pusse opp og ha som kjøkkenbord på hytta. Innlegget finner dere HER ihvertfall. Forrige helg var jeg der en tur, og jeg fikk låne en sånn varme-ting av pappa, så nå har jeg skrapet av den gamle malingen som satt på. Jeg hadde planer om å male hele bordet hvitt, men så tror jeg at jeg har ombestemt meg. Nå vil jeg ha hvite bein på bordet og så vil jeg at bordplaten skal linoljes. 

Jeg rakk ikke begynne å male bordet, men det får bli neste gang jeg reiser opp. Det kommer til å bli superbra, for nå begynner man å se at det ser litt ut som et "hjem". 

Dato.03.12.2016 klokken.16:37 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 4

Fliselegger Emelie

"Få opp farten" 

Forrige helg var jeg hos foreldrene mine, og da fikk jeg som oppgave å legge fliser i garasjen. Jeg har lenge hatt lyst til å lære meg det, ettersom jeg skal ha fliser på badet etterhvert. Da fikk jeg lov til å øve meg i garasjen, for da er det ikke verdens undergang hvis det skulle skje en liten glipp. 

Jeg brukte både lørdag og søndag, men likevel så manglet jeg en rekke for å bli helt ferdig. Jeg sier meg uansett fornøyd med innsatsen og det ble faktisk ganske bra. Det eneste jeg slet med var å blande limet, det ble litt for tungt. Så hadde jeg litt problemer med sagen, meeen bortsett fra det så klarte jeg meg fint selv.  

Dato.19.06.2016 klokken.16:57 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 14

Alene på hyttetur


Som de fleste sikkert har fått med seg, så var det Kristi himmelfartsdag på torsdag. Er det forresten noen som vet hvorfor vi har fri denne dagen? Selv har jeg ikke peiling, jeg er bare glad for å ha fri, haha. Uansett så passet jeg på å ta en feriedag på fredagen også, slik at jeg fikk langhelg og kunne reise til Sverige. Jeg pakket bilen full og reiste onsdag da jeg var ferdig på jobb. Det var ikke akkurat en behagelig biltur.. Det var nemlig slik at jeg måtte ha med meg en pall og noen pallekarmer. Eller jeg måtte vel egentlig ikke, men jeg hadde planer om å ha ved i den. Nå har ikke jeg akkurat verdens største bil, så det endte opp med at jeg måtte sitte som ei gammel dame nesten most inn i ruta, men det gikk det også. Nå har jeg malt pallekarmene i samme farge som huset, så har jeg satt den på baksiden.


Uansett så hadde jeg planer om å reise dit for å male ferdig huset, noe jeg også rakk. Dette er det tredje året jeg maler, så det var virkelig på tide å bli ferdig nå. Huset er ikke stort, men når man ikke får vært der så ofte, så tar ting tid. Mamma sa at jeg ikke fikk stå på stigen å male når jeg var der alene, men hørte jeg på det? Hehhe, ikke egentlig. Dessuten så glemte jeg "maleskoene" mine, så da klatret jeg opp på stigen med crocs. 

Man er ikke en ekte maler før man har halve håret fult av maling. 


Her på gulvet satt altså jeg da jeg sminket meg. En midlertidig løsning før jeg har fått alt i orden.
Jeg satt og spiste frokost (sørlandschips og appelsinbrus) og så kom denne gigantiske elgen forbi stuevinduet mitt. Herregud, jeg fikk helt sjokk så jeg løp for å hente kameraet. Dessverre så ble den redd og løp før jeg fikk tatt noen bra bilder. 

Det var så stille og rolig da jeg reiste opp på onsdag. Jeg hørte ikke en eneste person der, det var så sinnsykt deilig. Jeg trives veldig godt i skogen alene. Ja, jeg er nok ganske usosial, men det er så godt. Forresten så filmet jeg litt rundt i huset hvis noen vil se?

Dato.09.05.2016 klokken.19:54 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 8

Se hva jeg har kjøpt

Herregud, jeg er så fornøyd med denne. Jeg kjøpte den på en av de kjøp- og salgsidene som jeg er medlem i på facebook. Jeg elsker den og den kommer til å passe kjempegodt inn på hytta i Sverige. Det var faktisk hun jeg kjøpte den av som har laget den også, så det vil si at det ikke er noen som har lik. Med mindre noen har laget lik, da. 

Jeg er veldig glad i møbler med litt særpreg, som gjerne ser litt gamle ut. Først kjøpte jeg masse møbler fra Ikea som jeg tenkte ha på hytta, men så tenkte jeg at nei, jeg vil ikke ha Ikeastil der likevel. Ikke misforstå meg, Ikea har fine møbler, men det som er kjedelig er at alle har møbler derfra. Derfor solgte jeg det jeg hadde kjøpt (som jeg ikke engang rakk å bruke), og så kjøper jeg litt og litt etterhvert som det dukker opp møbler i denne stilen som dere ser over. Enn så lenge har jeg fått tak i et skap, en seng og et lite bord som jeg skal ha som kjøkkenbord. 

Dato.11.04.2016 klokken.18:28 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 9

Slik gjør man det i Sverige


Som vent i et tidligere innlegg, så var jeg i Sverige og fikset litt i huset i påsken. Vi fikk faktisk gjort overraskende mye til å bare være der i én uke. Jeg fikk tapet på kjøkkenet, satt opp det siste skapet på kjøkkenet, grunnmalte gulvet i gangen en gang og flyttet hullet i taket litt lenger inn mot veggen. Jeg vil nemlig ikke ha pipen så langt ut i rommet. Heldigvis var foreldrene mine med, så de hjalp meg med mye. 


Det er ikke lett å isolere i taket rundt pipen når det drøsser masse støv ned i øynene (og overalt egentlig).


Jeg vet at det er veeeldig rotete, men det går sakte, men sikkert fremover. Det er jo så klart begrenset hva man rekker å gjøre når man bor fem timer unna. 
Hva synes dere om dette? Heheh, det skal ikke se sånn ut, det ble bare en midlertidig løsning til vi kommer dit neste gang og kan tette igjen hullet med isolering.


Dato.04.04.2016 klokken.18:36 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 8

Far og datter tidNå er gulvet helt ferdiglagt oppe på det rommet som skal bli gjesterom hos foreldrene mine. Jeg har vært med pappa flere ganger å lagt gulv og det er like gøy hver gang. Interiør og oppussing er supergøy og jeg gleder meg til jeg kan vise dere det ferdig resultatet. Gulvet skal selvsagt males, men jeg reiste hjem i dag tidlig, så dere får ikke se hele rommet ferdig før jeg skal dit neste gang. Jeg er litt usikker på når det blir, men vi får se. 

I påsken skal jeg opp til huset mitt i Sverige, i håp om å få gjort litt der også. Jeg skal blant annet male gulvet i gangen og kanskje vi rekker å få satt inn peisen min også. Det er forresten et annet hus som ligger på finn som jeg driver å sikler litt på nå. Det er et oppussingsobjekt, så det passer meg jo midt i blinken. Dere får ikke vite hvor det er eller hvilket hus det er, for jeg vil jo ikke at det skal bli solgt, haha. Dessverre så ligger dette huset ganske langt unna, så det blir vel antageligvis ingenting med det. Det er jo greit at man får vært der innimellom også. 

Dato.08.02.2016 klokken.09:10 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 11

Spøkelseshoot


Nå er jeg hos foreldrene mine i Østfold. Visste dere at de har en fengselshule i kjelleren? Den er skikkelig ekkel og ubehagelig. Tror dere på spøkelser? Det gjør jeg. Jeg skal skrive ned noen av opplevelsene vi har vært igjennom i huset her. Vi har aldri vært borti noe lignende i de andre husne vi har bodd i, så det er litt creepy her. Først litt fakta om huset som står i en bok som foreldrene mine har fått tak i. Det er fra ca. 1600-talet. Det er flere barn (og egentlig voksne) som har dødd her. Jeg er litt usikker på hvor mange, men det er en del. Noen har druknet mens andre har dødd av andre årsaker. Ole døde etter fire uker, Eilert døde etter åtte måneder og Oloug døde etter ett år. Disse navnene og mange andre er nevnt i denne boken, men det står dessverre ikke hvordan de døde. 

Hele huset skal pusses opp, så jeg hjalp til med å male taket. Det er veldig høyt, så  jeg måtte stå på stige. Mens jeg stod og malte begynte jeg å vifte med armene. Mamma lurte på hva jeg drev med. Jeg svarte at jeg får den dumme lampen i hodet og det var veldig plagsomt. "Hæ? Hvilken lampe?" spurte mamma. Jeg ble litt irritert "Ja, hvilken lampe tror du? Taklampen kanskje.." Mamma sa at jeg skulle snu meg. Det viste seg at taklampen hang mye lenger bort enn det jeg trodde, så det hadde vært helt umulig for meg å dunke borti den. Men noe var borti meg, det er jeg helt sikker på. 

Hunden vår har reagert veldig etter at de flyttet hit. Han har blitt mer sint, bjeffer ned mot kjelleren og tramper med føttene hardt ned i gulvet. Nå sitter han ikke lenger i den ene sofaen vår selv om han har lov til det. Det virker som at noen har fortalt han at han ikke får lov til det lenger, så han nekter å sette seg der. Den andre sofaen står han bare og stirrer på, akkurat som at det allerede sitter noen der og at Marco ikke får plass. Det sies jo at hunder merker hvis det skjer ting rundt om kring og det tror jeg på. Selv har ingen i familien sett noe, vi har bare hørt. 

En dag luktet det skikkelig røyk i gangen. Ingen i familien vår røyker, så det var litt merkelig. Da mamma sa at det ikke er lov å røyke her inne, så ble det slutt på røyklukten. Man tror jo nesten at man har blitt litt gal når man snakker med personer som egentlig ikke er der, men det hjalp jo. Det har også vært fest nede i kjelleren. Vi hørte det da vi var i etasjen over. Akkurat som at mange mennesker sitter og snakker i munnen på hverandre. Vi turte ikke gå ned og sjekke det ut, haha. Men det ble rolig til slutt. De har også hørt mennesker gå opp og ned i trappen med tresko.

Som nevnt over her driver foreldrene mine og pusser opp huset. Mens pappa drev og skulle sette gulvlister i spisetuerommet, så skjedde det noe rart. Mamma var også tilstede, men ingen av de så hva som egentlig skjedde. De hadde ryggen mot den ene veggen og da de snudde seg tilbake satt det plutselig en skrue i gulvlisten. Den satt på helt feil sted, men de har spart på det lille merket som ble i listen - som bevis på at det har skjedd i tilfelle noen skulle være skeptiske.

Mamma var oppe på soverommet og da hun skulle åpne døren, så lå dynen til Marco som en pølse most inntil døren slik at det var vanskelig å få den opp. Det kan Marco umulig ha klart å gjort selv. Men Marco har fått seg noen venner her også. Han løper som en gal frem og tilbake oppe i andre etasje. Han leker og har det gøy med noen der oppe. 

I sommer dusjet vi ute ettersom badet skulle rives og bygges opp på nytt. Vi måtte gå ned i kjelleren for å skru på vannet og få på varmtvannet. Mens jeg stod i dusjen ble det plutselig iskaldt. Jeg ropte på mamma og ba henne fikse det. Da hun gikk tilbake inn i kjelleren igjen, så hadde noen skrudd av varmtvannet. Pappa hadde ikke gjort det, så hvem var det? Det har også vært perioder hvor radion og byggviften har skrudd seg av og på helt av seg selv, men dette kan jo være elektriske feil. 

Så den mest merkelige episoden. Jeg var på besøk her igjen og skulle reise hjem søndag kveld, men bilen min startet ikke. Jeg har aldri hatt noen feil med den bilen verken før eller etter denne dagen. MEN på kvelden datt pappa gjennom kjøkkengulvet og brakk ribbeina. Mamma hadde også veldig vondt denne dagen, så det var som at noen ikke ville at jeg skulle dra. Jeg måtte nemlig reise å ukeshandle for dem neste dag. Dagen etter det igjen reiste jeg hjem og bilen min funket helt utmerket igjen. Er det ikke rart? 

Naboene her tør ikke gå ned i kjelleren. Han sier at han ikke tror på gjenferd, men han nekter å gå ned dit likevel. Så en dag da han var på besøk her, ble ytterdørene blåst opp i en skikkelig fart. Det var ikke vind eller noe ute, men det var som at en sint person åpnet dørene veldig hardt. Naboen som ikke tror på gjenferd ble ganske redd, hehehe.  

Mamma har alltid ønsket seg et spøkelseshus, så nå fikk hun det endelig. Folk som kommer hit er jo litt redde for å overnatte, men så lenge man bare hører ting så går det jo bra. Det blir værre hvis det begynner å skje ekle ting som at man blir dyttet ned trappen, får kniver kastet mot seg og slike ting. Da er det nok på tide å flytte. 

Siden man bor i et spøkelseshus med en fengselshule i kjelleren, så må man jo ha håndjern. Dettte kjøpte de på internett, så jeg tok det i bruk for å få litt kulere bilder. Jeg tvang pappa med ned i kjelleren slik at jeg slapp å løpe frem og tilbake med selvutløser, takk takk. 

Fortell gjerne din historie hvis du har noen. Forresten så har jeg tatt masse bilder nede i kjelleren hvis noen vil se? Jeg fikk til og med bilde av en stor og selvlysende orb. En orb er en sjel sies det og den er veldig til stede hvis den lyser sterkt. Si ifra hvis dere vil ha et innlegg med disse bildene, så kan jeg fikse det. 

Dato.05.02.2016 klokken.23:22 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 9

Kjøpt meg trau


Det er helt utrolig hva man finner på disse kjøp- og salgssidene på facebook. I går fant jeg et trau til kun 100 kr, så det hentet jeg i dag. Dette trauet skal jeg ta med meg til Sverige. Jeg elsker slike gamle ting, og kommer kun til å ha det i huset der (nesten).
Trau og meg ♥ 

Dato.02.06.2015 klokken.19:04 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 2

Fjelltur i pinsen


På fredag etter jobb tok jeg meg en tur til Idre for å male huset. Planen var egentlig å male gulvet i det lille soverommet, men malingen var så forferdelig dårlig, så jeg må kjøpe en annen. Ettersom det var opphold så passet jeg på å male den ene gavlen på huset. Det var sinnsykt kaldt, så da jeg var ferdig hadde jeg nesten ikke noen følelser i hendene. Meeen det ble bra, så nå mangler jeg bare å male hvitt der det er grønt nå. På lørdag dro jeg til tanten min for å se på Eurovision, og Sverige vant jippi ♥


Slik ble det altså. Det var litt ekkelt å stå på stigen da det begynte å blåse, men jeg overlevde det også. 


På vei til Sverige snødde det faktisk, og etter en liten stund måtte jeg stoppe for å ta bilde av solnedgangen på Drevsjø. 


Livet på fjellet....

Dato.26.05.2015 klokken.22:26 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 2

Hybelen min


Nå har jeg fått ryddet og fikset i leiligheten / hybelen som jeg bor i når jeg jobber. Nå har jeg kun ti minutter reisevei istedenfor tretti minutter. Det føltes deilig å kunne sove litt lenger på morgenen i dag. Jeg mangler enda litt småting, men jeg synes det begynner å se ganske bra ut her :) Jeg har en bod også, men den gadd jeg ikke ta bilde av, der er det så rotete uansett. 
Gardiner har jeg ikke fått opp enda, men det er ikke lenge til. I morgen skal jeg kjøpe blomster som jeg skal ha i de tomme blomsterpottene i vinduene. Så skal TVen opp på veggen ved siden av vinduet. 


Jeg må snart kjøpe flere puter til sengen. Det ser så tomt ut uten puter. 
I helgen jobber jeg, men neste uke blir det hjem igjen til Sverige. Det skal bli godt!

Dato.05.05.2015 klokken.22:16 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 4

Helgens gjøremål


Onsdag kveld kom pappa til meg for å hjelpe meg med å flytte. Jeg har nemlig funnet meg en pendlerleilighet nærmere jobb, som dessuten er billigere i leie også. Vi flyttet hele kvelden på onsdag, og på torsdag vasket vi. Da vi var ferdige med vaskingen dro vi videre til foreldrene mine. Ettersom det var første mai på fredagen, så ble det langhelg på meg. 

Pappa driver og skifter tak på utehuset, og jeg fikk som oppgave å flytte på den gamle taksteinen og lage en vei ned til den fremtidige eplehagen, slik at gressklipperen kan kjøre der.


Denne haugen skulle altså flyttes på. Her har jeg allerede tatt en del, men det er fortsatt mye igjen.
Prins Marco var ute med oss hele dagen, men han slappet mest av i hagemøblene.


Nå er jeg sånn halvveis på plass i leiligheten. Jeg må bare rydde litt mer, så kommer det bilder etterhvert. 
Dato.04.05.2015 klokken.22:06 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 2

Nye (gamle) møbler


I helgen ble pappa med meg for å kjøpe en seng. Jeg fant den på finn.no, og jeg tror den kommer til å passe supert på det lille gjesterommet mitt. Jeg skal opp til huset i påsken, så får vi se om sengen får blitt med denne turen. Sengen er fra 1890-1900 og kommer fra Harstad. Det er jo gøy med litt historie om hvor tingene kommer fra. Nå angrer jeg veldig på at jeg har kjøpt møbler fra Ikea til det store soverommet mitt, for gamle møbler er jo så mye finere. Så nå har jeg bestemt meg for å bytte ut Ikeamøblene på det store soverommet, slik at hele huset får en "rød tråd"


Jeg er medlem i en kjøp- og salgside på facebook og da fant jeg et superfint bord som jeg tenkte bruke som kjøkkenbord. Huset mitt er veldig lite, og da tror jeg at dette bordet blir bra med to hvite stoler til. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg vil ha det slik, eller om jeg skal male hele hvitt og så pusse det litt, slik at det ser slitt ut i kantene. Brunfargen så egentlig litt ut som diarèfarge, men blitzen gjorde det litt lysere enn det egentlig er. Fargen er mørkebrun. Jeg er faktisk litt stolt over at jeg fikk det inn i bilen, for jeg har nemlig ikke henger.
Bordplaten er litt skitten.


Ettersom jeg ikke skal opp til huset før til påsken, så var jeg nødt til å ta med bordet inn i leiligheten imens. Jeg gidder ikke kjøre rundt med det i flere uker, for bordplaten er løs og jeg vil ikke at bordet skal bli mer ødelagt enn det allerede er. Dere kan tenke dere at det var et slit å få det opp disse trappene (alene)... Jeg ble litt svett og andpusten, men det gikk fint. Nå har jeg belønnet meg selv med sjokolade og brus, siden jeg ikke har orket å lage middag enda. 

Dato.25.02.2015 klokken.18:42 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 7

Soverom før - etter


Nå har jeg fått fikset en del på huset (med hjelp fra foreldrene mine). Det store soverommet er nesten helt ferdig. Det eneste som mangler er å male kryssene i vinduene hvite, en gulvlist må på og så må det settes inn en dør. Førbildet jeg tok var ikke så veldig bra, men man ser ihvertfall den stygge grønnfargen som var på veggen tidligere. På gulvet var det vegg tl vegg teppe, så nå har pappa lagt inn tregulv som jeg har malt hvitt.


Underveis.
Jeg kjøpte dusker til gardinene, slik at de skulle henge litt finere. De glemte jeg selvsagt å ta med, så de kommer opp senere. 

Dato.02.01.2015 klokken.20:37 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 1

Leiligheten min


Nå har mormor og morfar reist hjem, og jeg har fått ryddet litt i leiligheten. Så da tenkte jeg at jeg kunne passe på å ta noen bilder. 
Det store soverommet. Jeg skal kjøpe mange flere puter til sengen, men jeg har ikke funnet noen fine enda.


Det lille soverommet som jeg bare bruker som "roterom"


Badet og gangen. 

Dato.24.08.2014 klokken.11:51 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 3

Interiør


Litt bilder fra leiligheten. Det er litt rotete her akkurat nå, så flere bilder kommer når jeg har ryddet. 
Jeg elsker lyng, det er så koselig ♥


Jada, jeg må stryke duken, men jeg har ikke strykejern enda.


Og endelig fant jeg en madonna som falt i smak. 

Dato.18.08.2014 klokken.21:27 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 2

Lysestaker


Jeg kjøpte disse to svarte lysestakene på salg på Nille, men jeg likte ikke fargen. Så da kjøpte jeg meg en hvis spraylakk på Jernia, og pappa sprayet dem hvite for meg. Den ene er litt skeiv, men ellers ble jeg veldig fornøyd. Akkurat nå står dem godt plassert i vinduet i min nye leilighet. 

Før


Etter


Hva synes dere?

Dato.30.06.2014 klokken.19:03 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 0

Stuebord


Forrige helg var jeg i Sverige, og da ble mormor og morfar med meg til Örebro. Jeg var på utkikk etter et kistebord som jeg kunne bruke i stuen, men jeg endte opp med et annet bord som jeg ble forelsket i med en gang jeg så det. Det er ikke så vanlig, og det er det jeg liker med det ♥ 


Hva synes dere?

Dato.10.02.2014 klokken.20:05 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 0

Gamle hus er ikke bare bare


I helgen har jeg vært i huset til mamma og pappa på Skiptvet. I går malte jeg kottet under trappen med grunnmaling for å få det litt lysere der. Det skal bare være sko og litt klær der, så det holdt med grunnmalingen. Ingen kommer jo til å være der under uansett. Jeg skulle egentlig reise hjem i går kveld etter at jeg hadde malt, siden jeg skulle jobbe i dag, men tro det eller ei - bilen ville ikke starte. Pappa måtte fikse bilen min, så regner med at jeg kommer meg hjemover nå. 


 Og så tok jeg et strøk med grunnmaling på taket, men det må males ihvertfall en gang til, kanskje to. 


Så på kvelden skulle pappa fikse noen rør på kjøkkenet og så datt han rett igjennom gulvet og falt ned på en steinhaug i kjelleren. Han endte opp med brekte ribbein og en del vonde kroppsdeler. Jeg så det ikke selv, siden jeg var ute og hentet ved, men jeg hørte at mamma skrek og spurte om det gikk bra.  

  

Så man kan vel kanskje si at det var flaks i uflaksen at bilen min ikke startet, for da fikk jeg dra og handle for dem i dag tidlig. 
Dato.20.01.2014 klokken.15:35 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 1

Soverom


I sommer var jeg i huset mitt og fikset litt. Jeg fikk så klart mye hjelp av pappa, og nå er det store soverommet snart ferdig. Det mangler bare lister og nytt gulv. Men jeg tenkte at jeg kunne legge ut noen bilder av hvordan det ser ut akkurat nå. Når rommet er helt ferdig, så skal jeg kjøpe nye møbler, gardiner osv. og så skal jeg fortsette med det lille soverommet. Det blir nok bra til slutt håper jeg. :)
Som dere ser så er taket ferdigmalt også.


Hva synes dere?

Dato.30.11.2013 klokken.17:29 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 0

Pusser opp doen


Heihopp. I dag har jeg malt taket på doen. Eller det er jo egentlig under trappen, men der skal doen stå. I går begynte jeg å pusse taket for å få vekk den gamle gulfargen, og så begynte jeg å male. Det skal males minst en gang til, siden man ser noen stygge streker igjennom. Før- og etterbilde skal dere få se når det er helt ferdigmalt. Dette er altså huset til foreldrene mine. Vi skal videre opp til huset mitt på onsdag, så det kommer nok noen bilder derfra etterhvert også.
I mellomtiden så kan dere få se hvordan boden ble, for den er helt ferdig nå. Jeg finner ikke igjen bilde fra før det ble fikset, men jeg fant et hvor jeg driver og maler, så da ser dere ihvertfall sånn nogenlunde hvordan det var til og begynne med. Hele rommet var like brunt som taket og gulvet var også noe lignende.


Finito


Hva synes dere?

Dato.19.08.2013 klokken.23:13 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 0

Huset mitt


Nå har jeg hatt ferie i to uker, og da har jeg vært med foreldrene mine til huset deres i Sverige og pusset opp litt sammen med dem. Jeg fikk dessverre ikke tatt så mange bilder der, ettersom kameraet gikk tom for strøm og jeg glemte laderen hjemme. Vi dro derfra på torsdag forrige uke, og da dro vi videre opp til Idre. Jeg har nemlig kjøpt hus der. Jeg kjøpte ny lader til kameraet på veien opp dit, så da fikk jeg tatt noen bilder også. Vi er i Idre enda og blir her til onsdag. Så nå har jeg begynt å rydde ut av huset, siden det var fult møblert da jeg kjøpte det. Hele huset skal pusses opp, så det kommer til å bli mye finere enn det det er nå. Og jeg skal så klart kjøpe nye møbler til hele huset.

Jeg kommer til å legge ut før- og etterbilder når huset er helt ferdig, men det kommer nok til å ta noen år. Jeg orket ikke å rydde bare for å ta disse bildene, så dere må bare se bort ifra rotet. Alle gulvene skal byttes i hele huset og panel skal opp på veggene. Dørene skal byttes og alle takene skal males.

Framsiden. Huset skal bli mørkebrunt og hvitt etterhvert, men jeg tenkte fikse det på innsiden først.


Baksiden. Her skal jeg lage en fin liten uteplass og ha hagemøbler.


Bad og vaskerom. Her skal jeg legge inn fine fliser på både vegg og gulv. Vaskerommet skal jeg male hvitt.


Gangen


Stuen. Peisen skal byttes og flyttes lenger inn mot veggen.


Spiseplass


Det store soverommet


Det lille soverommet som skal bli gjesterom.


Kjøkkenet er det styggeste noensinne. Hele kjøkkenet er grønt, til og med gulvet. Men det kommer til å bli lyst og fint her.

Som dere ser så er det ganske mye å gjøre på dette huset, men jeg har jo ikke dårlig tid. Jeg har allerede begynt å sparkle taket, for det skal bli hvitt. Og jeg får jo så klart hjelp av pappa under oppussingen. Så tja, jeg tror det blir bra til slutt faktisk. :)

Har dere planer om å pusse opp et hus?

Dato.14.07.2013 klokken.21:51 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 0

Nye påsketing


Denne kurven kjøpte jeg ikke som påskepynt, men jeg tenkte at jeg skulle ha den på mitt fremtidige bad. Det er jo veldig lurt å få samlet alle hårstrikker og spenner på samme sted. Denne kjøpte jeg på Chita i Vikersund. Jeg har veldig lyst på to kurver til hvor det står "parfymer" og "sminke" men jeg vet ikke om det finnes? Vet dere?
Nå begynner påsken å nærme seg. Vi har fått inn litt påsketing på jobben, så da handlet jeg litt før det er for sent. Jeg er ikke så veldig glad i gule ting, men jeg synes det er fint å pynte litt til påsken fordet. Man trenger jo ikke å ha så mye gult selv om det er påske.


Disse to hønene er egentlig kjempe små. Boksen er vel egentlig ikke noe påskepynt, men jeg har tenkt til å putte litt frø inni der, så ser det ut som hønemat. Etter påsken kan man jo putte noe annet inni der.


Har dere kjøpt noen nye påsketing i år?

Dato.24.02.2013 klokken.11:14 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 1

Nye sølvstaker


Nå har jeg nettopp kommet hjem fra butikken. Jeg ble med pappa ned da han skulle handle, og da gikk jeg innom Nille en tur. Der fant jeg disse fine lysestakene, og måtte bare ha de. Jeg har så utrolig mange lysestaker, så jeg hadde nok egentlig ikke trengt disse, men det er jo fint å bytte på litt også. Jeg tror at disse får ta plassen til de hvite som jeg kjøpte på Kid.
Hva synes dere?

Dato.16.02.2013 klokken.16:30 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 2

Nye lysestaker


Jeg har helt glemt å vise de fine lysestakene som jeg kjøpte på Kid for en ganske god stund siden. Jeg har lenge leitet etter hvite lysestaker i tre som ser litt slitt ut. Jeg har lett overalt, men har enda ikke funnet noen i tre. Men en dag gikk jeg plutselig forbi disse, og jeg likte de kjempe godt. Akkurat nå står de på en stol som jeg bruker som nattbord, med brune lys. Jeg ble kjempe fornøyd. :)


Hva synes dere?

Dato.04.02.2013 klokken.20:15 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 0

Ny sofa


Som jeg nevnte for noen dager siden så har jeg kjøpt meg en ny sofa. Nå har jeg endelig ryddet plass til den og snekret den sammen. Den skal ikke så der den står nå, men den får stå der til jeg har skaffet meg et eget sted å bo. Det eneste jeg ikke har satt på er beinene, men det får pappa hjelpe meg med, for det fikk jeg ikke til.

Før det ble ryddet.


Etter det ble ryddet.
Det er to sofaer, men de står i forskjellige rom.


Marco ville selvfølgelig også hjelpe til.
Hva synes dere om sofaen?

Dato.03.02.2013 klokken.21:33 Kategori: Interiør og oppussing Kommentarer: 1
Emelie Karlsson 24 år Sverige

Hverdag, bilder, hund og interiør. emzikk @ instagram


DesignIna Anjutahits