emzik -

SøndagskosJeg følte for å spise en sunn og god lunsj i dag. Søndager er virkelig gull verdt når man bare kan slappe av og ikke gjøre noenting. Det eneste jeg har gjort i dag er å skifte sengesett på sengen. Resten av dagen skal jeg fortsette å gjøre ingenting.  

Ha en fin dag alle ♥ 

Dato.12.02.2017 klokken.16:06 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 10

BakedagI dag har jeg hatt fri, så da passet jeg på å lage litt valentine/morsdag-godt. Egentlig så feirer vi ingen av delene i vår familie, men jeg ble så inspirert da jeg googlet rundt på ting jeg kunne lage. Kjenner jeg meg selv rett, så kommer jeg nok til å spise opp alt selv i løpet av helgen. Uansett så synes jeg at det jeg lagde ble sååå søtt, spesielt kjærlighetene. 

Alt var superduper lett å lage, men om noen skulle være interessert så kommer det ut en liten film i morgen på youtubekanalen min HER. Jeg nærmer meg 500 abonnenter der nå, og det synes jeg er veldig artig!

Hva har dere gjort i dag? 

Dato.04.02.2017 klokken.15:10 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 5

JulelikørJeg fikk så lyst til å teste å lage hjemmelagd julelikør etter at jeg så oppskriften til Christer Berens. Jeg er egentlig ikke noe glad i sprit, men jeg er veldig glad i julen, så jeg håper at dette blir bra. Den skal stå sånn i 40 dager, så jeg har ikke fått smakt den enda. Jeg pyntet den litt ekstra med silkebånd, og det er jo faktisk fint å gi bort i gave for de som vil det. Oppskriften finner dere HER. Herregud som jeg gleder meg til jul nå, bare synd at neste all snøen har forsvunnet.

Dato.15.11.2016 klokken.20:58 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 4

LørdagskosIngenting er bedre enn å komme hjem og sette seg i sofaen etter en lang dag på jobb. I dag følte jeg for å kjøpe med litt sunne alternativer - noe som sjeldent skjer. Ok, hvem prøver jeg å lure, jeg har nettopp spist en hel pizza. Og hvis jeg kjenner meg selv rett, så blir nok sjokoladen spist opp først. Snart kommer ei (kanskje to) venninne til meg, så da skal vi vel se på en film eller noe. Jeg tenker at denne lørdagen blir bra uansett hva vi finner på. 

Kos dere masse ♥

Dato.17.09.2016 klokken.18:20 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 6

SurstrømmingHar dere smakt surstrømming før? Jeg, søsteren min og kusinen min fant ut at det kunne vært gøy å lage en video hvor vi filmer når vi spiser dette. Hvis dere vil se filmen, så kommer den opp på Mimmis youtubekanal på tirsdag (tror jeg). Jeg har sett på filmer når andre spiser dette og det er såå gøy å se på, men jeg kan fortelle dere at det ikke er like gøy å smake på det selv. Det smakte nemlig helt forjævlig.

Jeg skjønner virkelig ikke hvordan folk kan spise det, jeg brakk meg bare jeg kjente den sure tåfislukten. Men men, da kan jeg krysse av det på listen over ting jeg har gjort, men aldri skal gjøre igjen, heheh.
 

Dato.24.07.2016 klokken.14:32 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 6

Middagstips - laks i tacolompe


I går på jobb stod jeg og tenkte på hva jeg skulle spise til middag da jeg kom hjem. Hmm, kanskje taco, tenkte jeg. Men nei, det spiste jeg for ikke så lenge siden. Plutselig helt ut av det blå kom jeg på at jeg kan jo lago taco med laks og en liten vri. Det ble helt utrooooolig godt, så jeg må bare dele oppskriften her. Liker du laks, så liker du garantert dette også. 

Du trenger: laks, tacolomper, reven ost, fetaost, tomat, grønne oliven og rømme. 


Først starter du med å steke laksen. Jeg puttet den bare i ovnen, så klarte den seg selv. Når laksen er ferdig er det bare å putte den i tacolompen og ta på reven ost slik at den smelter litt av den varme laksen. 


Ta på fetaost, oliven og tomat. 


Rømme på toppen slik at det ikke blir så tørt. 


Rull den sammen. 


Og nyyyyt!!

Dato.10.05.2016 klokken.20:04 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 9

Endelig helg


Nå kom jeg hjem fra jobb for ikke så lenge siden, jeg har bare rukket å spise litt. I dag er det jo fredag, så da syntes jeg at jeg kunne unne meg en hamburger fra restaurant Stallen som er i Vikersund. Jeg elsker hamburgerne de har der, men spiser det for sjeldent etter min mening. Hver gang jeg er der så sier jeg til meg selv at jeg må prøve noe nytt, men valget ender alltid på hamburger til slutt uansett. 

Før jeg dro for å kjøpe mat, så var jeg innom matbutikken. Jeg orker aldri reise ut for å handle i helgene når jeg har fri, derfor tar jeg det alltid på fredag når jeg er ferdig på jobb. I kveld skal jeg ikke gjør noe som helst. Jeg skal kun ligge på sofaen, se på film, spise sjokolade og drikke brus. I morgen har jeg andre planer, mer om det før jeg reiser i morgen. 

Jeg har på meg "verdens styggeste rosebukse" som pappa sier, hehehe. Men jeg liker den godt, jeg. :)

Dato.29.04.2016 klokken.18:34 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 14

Middagstips - baconsaus


I dag lagde jeg og mamma mat sammen. Det er jo morsdag så da er det koselig å finne på noe med moren sin. I dag lagde vi fullkornspasta og baconsaus med grønnsaker. Det er utrolig godt, men kanskje ikke så sunt som det ser ut. Bacon er det jo mye fett i, men det er søndag og da kan man unne seg litt god mat synes jeg. 

Du trenger: bacon, champinjong, paprika, løk, brokkoli, sennep, creme fraiche og matfløte. 

Først starter du med å steke bacon og løk, så kutter du opp løk, paprika og champinjong, og putter oppi stekepannen sammen med baconen. Mens det steker så heller du matfløten i en kasserolle og varmer den. Deretter putter du baconen og grønnsakene oppi den samme kasserollen og heller i creme fraice og sennep. Rør om og bruk hvitpepper etter smak. 

Kos dere videre i kveld alle mammaer ♥

Dato.14.02.2016 klokken.20:51 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 10

Snart på markedetPappa jobber på Mills og han fikk med seg disse vareprøvene hjem for noen dager siden. Jeg og mamma fikk være smakskaniner og blant annet disse falt veldig i smak. Dette har ikke kommet ut på markedet enda, men det er bare å holde øynene åpne. Smakene er nøtter & honning, granola & jordbær og granola, tranbær & blåbær. Alle anbefales veldig. Dette er godt både som frokost, lunsj eller hvis man vil bake. Jeg og mamma skal prøve å bake knekkebrød med den som smaker honning. Hvis det blir bra så kan jeg legge ut resultatet her. Vi skal se om vi har ingrediensene hjemme her nå, for da kan vi teste det ut allerede i kveld. 

Vil du ha en sunn frokost, så er det ingen tvil om at dette er et bra alternativ. Min favoritt er granola & jordbær, men dagens frokost for meg i dag ble nøtter og honning, så nå holder jeg meg mett en god stund. Hunden vår, Marco fikk en liten smakebit også, og han likte det like godt som oss. Jeg tror han er verdens mest bortskjemte hund, så hvis han liker noe - ja, da er det godt! Ikke nok med smaken, men utseendet på posene er veldig delikat også. De ser friske og fine ut, og man har lyst til å plukke de med seg fra butikken med en gang. 

Det er ikke bare dette som blit sluppet på markedet av Mills, men det kommer mye annet godt også. Det er bare å glede dere. Jeg er litt usikker på når det kommer ut, men jeg skal gi dere beskjed her på bloggen. 


Dato.14.02.2016 klokken.10:59 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 6

Valentine som singel - no moreI år er jeg faktisk ikke alene på valentine, jeg tror jeg har funnet den rette. Jeg bestemte meg for at i løpet av dagen så skulle jeg finne en jeg liker, og det gjorde jeg. Nei, i år var det på tide å få litt selskap på valentinesdagen. Det hele startet med at jeg dro på matbutikken og det var der jakten startet. Jeg gikk og kikket litt først før jeg bestemte meg for hvem jeg ville ha. Da jeg hadde bestemt meg, tok jeg motet til meg og gikk bort. Han falt pladask for meg med en gang også, så han ble med meg hjem. 

Siden vi ikke kjenner hverandre så godt så startet vi kvelden med å se på en film. Han satt ved siden av meg i sofaen og vi hadde det veldig koselig sammen. Jeg tok av han klærne og puttet en bit av han inn i munnen min. Jeg har aldri før følt en så herlig følelse, nesten så jeg kjente at jeg begynte å sikle. Livet mitt føltes komplett og helt fantastisk i det øyeblikket. Dessverre så ble det slutt ganske fort, men jeg fant raskt en ny erstatter som jeg ville tilbringe resten av kvelden med. Deilig, brun og varm akkurat slik jeg vil ha det. 

Jeg er litt kresen så jeg fikk aldri helt bestemt meg for hvordan jeg ville ha det den kvelden. Derfor kan det jo være greit å ha litt å velge mellom. Hvem sier at man kun må holde seg til en? Variasjoner har ingen vondt av. Deg og meg, sjokolade. Deg og meg for alltid ♥

Dato.12.02.2016 klokken.21:37 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 10

Oppskrift på smörgåstårta


I går lagde jeg og mamma smörgåstårta som er en populær matrett i Sverige. Det er ikke så vanlig i Norge, så derfor tenkte jeg at det kunne vært artig å legge ut oppskriften her. Dere ville jo også at jeg skulle dele det, så her kommer det. Vi lagde to stykker, så nå har vi spist det hele helgen. Oversatt på norsk blir det brødskivekake. Egentlig så er det litt rart at det ikke er mer populært i Norge, for Norge er jo "matpakkelandet". Det hadde også passet utmerket til konfirmasjon eller 17. mai. 

Du trenger: pågenloff, agurkmix, creme fraiche, tunfisk, majones, rødløk, egg, fersk dill, salt & hvitpepper, skagenrøre, kalkunskinke, gulost, tomat, agurk, krepsehaler, reker. 

Først starter du med å legge 6 skiver med pågenloff på fatet. Vi brukte foliefat med kanter, slik at ikke alt flyter utover. 


Her blandet vi sammen en halv boks med agurkmix og 1,5 boks creme fraiche. Ta på passe med salt og hvitpepper før du legger på neste lag med brød. 


Deretter tar du 2 bokser tunfisk, en halv hakket rødløk (som ligger i kaldt vann en liten stund først, slik at det ikke blir så sterkt), en spiseskje creme fraiche og 2 poser majones. Vi har brukt lettmajones fra Mills. Passe mengde hvitpepper og så legger du på enda et lag med pågenloff.  


Så kokte vi 8 egg som vi hakket og blandet sammen med 2 poser lettmajones, en halv boks creme fraiche og fersk dill, så enda et lag med pågenloff. 


Før vi la på alt av pålegg, smurte vi på 2 bokser med skagenrøre fra Delikat. Etter det pyntet vi med masse forskjellig pålegg, blant annet ost, kalkunskinke, egg, tomat, agurk, reker, jordbær og det dere kan se under. Her kan dere egentlig ha på det dere selv liker. Den skal helst stå et døgn i kjøleskapet, slik at loffen får sugd opp pålegget. Da blir den ikke så tørr. 
Dette var første gangen vi lagde hjemmelaget smörgåstårta, så vi bare prøvde oss frem. Man kan egentlig ha hva slags fyll man vil. Jeg vet at det er vanlig å ha på leverpostei, små skinkebiter eller hva man selv liker. 

Hvis dere vil se bilde av begge vi lagde, så kan dere se det her. Håper det smaker!

Dato.07.02.2016 klokken.21:01 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 8

Dagens frokost

Jeg stod opp litt ekstra tidlig i dag for å rekke å lage en stabil og god frokost. Det er sjeldent jeg gidder å spise frokost i det hele tatt. Som regel kjøper jeg bare en sjokolade når jeg er på jobb. Sunt - nei, godt - ja. Men i dag tenkte jeg at det var greit å få i seg en litt sunnere frokost. Jeg lagde meg grøt med blåbær og kanel, til det drakk jeg litt appelsinjuice. Det smakte godt. Legg forresten merke til den fine flasken med det søte sugerøret i. Nå må jeg dra på jobb, vi snakkes senere ♥

Dato.02.02.2016 klokken.08:15 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 20

Oppskrift på pitapizza


Jeg spiste pitapizza på lørdag, og jeg fikk forespørsel om jeg kunne legge ut fremgangsmåte på det. Selvsagt kan jeg det, så her kommer det. Jeg lar bildene snakke for seg selv, for jeg har tatt bilder etterhvert som jeg har tatt på pålegget. Dette er utrolig godt og lett å lage. Ikke er det dyrt heller, så det passer de fleste. Jeg som er en utrolig dårlig kokk klarer dette, så da kan alle det. På bildene under ser dere hva jeg har brukt på pitapizzaen min, men det er bare fantasien som setter grenser - her kan du ha på akkurat det du selv ønsker.  Haha, måtte bare slenge med et "jeg-er-søt-og-uskyldig-bilde" som jeg tok i går.

Dato.01.02.2016 klokken.21:39 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 8

Lørdagen i bilderSi ifra hvis dere vil ha fremgangsmåten på pitapizzaen. Jeg hadde forresten leserrekord i går igjen, det er veldig artig!

Ikke glem å like facebooksiden min her

Dato.01.02.2016 klokken.08:21 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 14

Lett og god middag


Jeg tenkte komme med et veldig godt og lett middagstips for late mennesker som ikke orker å bruke lang tid på kjøkkenet. Selv fikk jeg tipset fra ei som jeg gikk i klasse med på kveldsskole i fjor. Det er så sinnsykt godt, og det beste er at det går skikkelig fort å lage det. Det eneste som tar litt tid er å steke kyllingen, men det kan jeg leve med.

Du trenger: 
♠ Kylling 
♠ Tacolomper 
♠ Tacosaus 
♠ Revet ost 
♠ Fetaost (jeg bruker den med oliven og hvitløk) 
♠ Tomat

Start med å steke kyllingen. Jeg bruker kun èn kyllingfilet til tre tacolomper. 


Legg kyllingen i tacolomper når den er ferdigstekt. 


Putt på masse ost og litt tomat. 


Og så tar du på alt det andre som er igjen. 


Rull tacolompene sammen og putt dem i ovnen en liten stund, slik at osten smelter. 


FERDIG, og det blir sååå godt. 

Dato.16.12.2015 klokken.20:28 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 4

Sommartider hej hej


Er det bare jeg som synes at det er aaalt for varmt ute nå? Jeg er mer glad i snø og vinter altså. Tenk dere at nå er det kun to måneder til julegodteriet kommer i butikkene, haha. Men joda, sommer er koselig det også. Nå er det bare èn uke med jobb igjen, så har jeg ferie, jippi ♥ I går satte jeg meg ute i solen med is og jordbær, det kaller jeg ordentlig sommer. Jeg kjøpte en is som jeg spiste mye i bursdager da jeg var liten. Nemlig den som har vanilje, jordbær og sjokolade i samme boks. 
Dato.03.07.2015 klokken.18:53 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 4

Tacokveld


I går handlet jeg mat for hele måneden, så nå har jeg kjøleskapet og fryseren full av forskjellig mat. I dag ble det taco. ♥ Etter at jeg hadde spist, så kom han jeg leier av for å skru opp TVen min på veggen, noe som ble veldig bra. 


Er jeg den eneste som har fetaost på taco? Så sinnsykt godt.


I dag kjøpte jeg dette brettet på Cehita. Eller jeg kjøpte det egentlig ikke, men jeg fikk låne det med meg hjem for å se om det passet å ha lysestaker på. Jeg synes det ble veldig fint og passet godt til møblene mine. 


Meg med kvise på haken ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dato.07.05.2015 klokken.21:42 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 4

Lørdagskos


Synd at det ikke er lørdag hver dag. Eller jeg spiser jo egentlig godteri hver dag uansett. Jeg kjøpte en sjokoladeeske her om dagen, for jeg tenkte at det er en fin bursdagsgave til en jeg kjenner (i tillegg til noe annet jeg har kjøpt). Jeg angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte den, for den var meget god. Nå må jeg bare finne på en ny bursdagsgave. Jeg kan virkelig ikke ha godteri i huset. 

Nå må jeg snart kjøpe påfyll her....

Dato.20.04.2015 klokken.22:15 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 5

Påskemat


Helt siden jeg var liten har mormor laget denne maten til meg, og jeg elsker det. Jeg vet faktisk ikke helt hvordan man lager det, men mamma vet det, så da fikk jeg det denne påsken også. Retten består av egg, reker, loff, tomat, ost, dill og en saus som jeg er usikker på hvordan man lager.


Og så inn i ovnen til osten har smeltet. 

Dato.04.04.2015 klokken.19:56 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 18

Sen frokost


Nå er leiligheten som jeg bor i lagt ut på Finn, så da startet jeg dagen med å vaske og rydde hele leiligheten i tilfelle det kommer noen som vil se på den. Nå er det ihvertfall rent og fint her, og jeg har snart vasket alle klærne mine og så har jeg laget meg en sen frokost. På menyen stod det te og brødskiver med egg og kaviar.
Dato.22.03.2015 klokken.14:33 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 7

Dagens frokost


I dag våknet jeg klokken 10, det er godt å sove litt lenger når det er helg. Det første jeg gjorde da jeg stod opp var å sette på oppvaskmaskinen. Nå har jeg ryddet nesten hele leiligheten. Jeg mangler bare å rydde badet og å støvsuge, men jeg tok en liten frokostpause foran TVen først. Som regel pleier jeg å spise sjokolade eller noe lignende til frokost i helgene, men i dag lagde jeg meg faktisk havregrøt og te. Veldig god og mettende frokost. 


Har dere smakt denne teen? Den er fra Nille, og den er sååå god. Den smaker litt som varm saft.


Nå skal jeg snart skifte sengetøy også. Ingenting er bedre enn å legge seg nydusjet i rent sengetøy.

Dato.01.03.2015 klokken.11:56 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 7

Lenge leve sjokolade


Herregud, har dere smakt den nye melkesjokoladen med japp? Så sinnsykt god. Ei venninne sendte bilde av den på facebook da den hadde kommet til Sverige for en stund siden. Nå har den kommet til Norge også, lykke ♥ Jeg elsker sjokolade og spiser det omtrent hver dag, så dette passet meg midt i blinken. Nå er livet mitt komplett!


Dato.26.02.2015 klokken.21:26 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 3

Matlaging for dummies


For første gang i livet mitt lagde jeg faktisk en ordentlig middag forrige helg. Det ble så mye som potetgrateng og kylling, og det ble faktisk kjempe godt. Siden jeg aldri lager sånn mat, så måtte jo så klart dette dokumenteres. Så her har dere fremgangsmåten (alle kan sikkert dette fra før av, men)

Dette trenger du + poteter selvsagt.


Smør formen, skrell potetene, kutt dem opp, ta på krydder og litt ost. Dette gjør du i flere lag oppå hverandre. 

 


La den stå inne i ovnen til den er nesten ferdig, til slutt tar du ost på toppen og putter den inn igjen i ovnen til osten har smeltet.


Jeg er litt stolt over meg selv her altså, hehehe

Dato.07.02.2015 klokken.17:11 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 2

Jentekveld


... med meg selv. Jeg fant disse bildene på kameraet mitt, som jeg helt hadde glemt bort. For noen helger siden lagde jeg meg kylling og ris med currysaus, og det var såå godt. Kyllingen var ferdigkrydret med urter og hvitløk - kjøpt i Sverige. Det var bare å putte den inn i ovnen og la den stå der i 60 minutter. Helt sinnsykt godt var det, så den kyllingen kommer jeg til å kjøpe flere ganger. Ikke var den dyr heller. 
Og så film såklart, det blir det nesten hver kveld.

Dato.31.01.2015 klokken.15:58 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 2

Leker kokk


Jeg fikk et lite mattips da jeg leste en annen blogg her om dagen. Det så veldig godt ut, så da testet jeg å lage det selv (med en liten vri). Det var utrolig lett å lage, og det var såååå godt. 

Du trenger:
♠ Tacolomper 
♠ Tikka masala 
♠ Kjøttdeig 
♠ Ost 

Først steker du kjøttdeigen og krydrer litt. Jeg kjøpte en annerledes tikka masala på Ica, og der fulgte det med krydder. Etter det heller du på tikka masalaen og litt revet ost, slik at den smelter. Samtidig som du driver med dette putter du tacolompene i ovnen, da blir den varm og god. Når alt er stekt heller du innholdet i brødet, og voilà - ferdig!
Sterkt og godt. 

Dato.15.09.2014 klokken.20:11 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 2

Äta bör man, annars dör man


Da jeg var i Sverige kjøpte jeg med meg litt mat hjem. Blant annet ravioli og gulasjsuppe. Jeg elsker å spise mat, men jeg hater å lage den, så derfor ender jeg som regel opp med nudler, pizza eller noe annet som går fort å lage. 


Jeg kjøpte også en dillsaus som er sinnsykt god. En dag fikk jeg lyst på laks og dillsaus, og da kokte jeg poteter til (for første gang i livet mitt, haha). Og så lagde jeg tomater med fetaost i ovnen. Det ble sååå godt. 


Ok da, bilder ljuger litt. Jeg er litt for glad i saus, så det ble seendes slik ut.

Dato.26.08.2014 klokken.18:27 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 6

Kveldskos


I dag endte vi opp på Hadeland glassverk. Jeg kjøpte litt til meg selv, og en god del julegaver. Det er godt å bli ferdig med det. Da vi kom hjem igjen gikk vi en tur og kikket rundt ved kirken og museumet som ligger oppe i gaten her. Det var dessverre stengt, så vi fikk ikke gått inn. Da vi kom tilbake koste vi oss med  kjeks og ost med druer, paprika og vin. Det var kjempe godt, og nå sitter vi og venter på at en film på TV skal starte. I morgen tidlig reiser mormor og morfar hjem igjen. 
 

Dato.23.08.2014 klokken.20:10 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 0

Godt på grillen


Her kommer et lite middagstips fra morfars fetter. 

♠ Del tomaten i to og ta ut innholdet. 
♠ Putt oppi fetaost, vanlig ost og grillkrydder. 
♠ Putt det på grillen. 


Det samme kan man gjøre med paprika. 
Supergodt!

Dato.08.08.2014 klokken.22:09 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 2

Hjemmelaget is


På fredag kjøpte jeg ingredienser til å lage hjemmelaget is, og det jeg brukte var: 

♠ Jordbær 
♠ Blåbær
♠ Yoghurt Jeg skal ærlig innrømme at jeg tok alt for mye yoghurt oppi, så man kjente nesten ikke smaken av bærene. Men men, da vet jeg det til neste gang. 

Noen som har andre is-tips?

Dato.17.05.2014 klokken.13:36 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

Middagstips


Nå skal jeg komme med et godt middagstips, noe jeg aldri gjør ellers, siden jeg hater å lage mat. Ikke det at jeg kan det heller, men. Ei som går i samme matteklasse som meg kom med noen gode og enkle middagstips som jeg kunne prøve meg på, så da gjorde jeg det. 

Du trenger:
♠ Kylling
♠ Tacosaus
♠ Tacolompe
♠ Sweet chili saus. 
♠ Ost 

Først steiker du kyllingen, så putter du den i en tacolompe når den er ferdig. Deretter tar du på tacosaus, og chilisaus hvis du vil ha det litt sterkere. Til slutt tar du på osten, og så putter du det i ovnen en liten stund til osten har smeltet.  Perfekt for de som ikke kan/orker å lage komplisert mat.

Har dere smakt dette før?

Dato.02.04.2014 klokken.18:40 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

Dagens middag


Jeg elsker tunfisk, og spiser det gjerne rett fra boksen, mmm ♥ Dette var forretten, haha. 


Hovedretten var fruktsalat. 


Med vaniljesaus, selvfølgelig. 


Til dessert ble det så mye som.... en redbull.


Så nå sitter jeg her foran dataen min. Jeg ble nettopp ferdig med å lese et kapittel om sosiologi og sosialantropologi, som forsåvidt er ganske kjedelig og ikke minst vanskelig. Hittil har jeg lest to kapitler og har bare femten igjen.....

Har dere spist noe kult i dag? 

Dato.12.03.2014 klokken.22:38 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 0

Årets første grillmat


I dag var det såpass varmt at man kunne grille ute, så det var nettopp det vi gjorde ♥ 
Har dere grillet i år enda? 

Dato.10.03.2014 klokken.20:46 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

Kongsberg


På onsdag og torsdag var jeg på møte i Kongsberg sammen med jobben. Det var veldig gøy og lærerikt, og ikke minst utrolig god mat. Onsdag kveld ble det treretters middag, og hovedretten falt veldig i smak. Jeg er skikkelig glad i sterk mat, så det passet meg utmerket.

Forretten var en skinkebit og noen blader. Det var ikke helt noe for meg, men jeg spiste det fordet. 


Og så hovedretten; poteter og kylling. Det var også en sterk, rød saus inni kyllingen som var veldig god.


Desserten var is, bringebær og en rosa klump. Det var faktisk godt, men innmari surt. 

Jeg tok med meg kameraet, men jeg glemte minnekortet, så da fikk det bli mobilbilder. 

Noe som faller i smak? 

Dato.31.01.2014 klokken.12:43 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

Tacokveld


På søndag kom Mimmi hit, og da lagde jeg taco som vi kunne kose oss med foran TV'en. De fire siste ukene har jeg omtrent ikke spist noe annet enn nudler og pommes frites, så det var jammen på tide med noe annet. Heldigvis går Mimmi kokkelinjen, så hun skal få lage mat til meg hele uken hun er her. :)


mmm, liker dere taco?

Dato.29.10.2013 klokken.22:36 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

Endelig helg


Ja, nå er det fredag og helgen er endelig her. Og siden det er helg, så må man jo så klart ha noe godteri. Okej da, så spiser jeg godteri hver dag uansett, men når det er helg så kan jeg spise enda litt mer. ;)
De salte hockey puckene som dere kan se på bildet under er det beste som finnes, og jeg kjøper en pose så og si hver dag. Elsker salt lakris!


Marco ville også smake.


Men han la seg på puten og tok en cola istedenfor.


Spiser dere noe godt i kveld?

Dato.27.09.2013 klokken.22:35 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

Høstkos


Dette innlegget kom egentlig litt sent, for bildene ble tatt forrige helg. Jeg har bare ikke orket å legge de ut før nå.

Ihvertfall så lagde jeg og mamma en eplepai og kakao. Hver helg så er det jo en del filmer på TV, så da tok vi eplepaien og satte oss foran Tv'en. Nå er det jo allerede helg igjen, så i kveld blir det litt godteri og film tenker jeg. I dag kjøpte jeg nemlig Pinocchio i ekte film. Jeg synes at de gamle disneyfilmene er så fine, så derfor måtte jeg bare ha den.
Og så må man så klart ha vaniljesaus på.


Liker dere eplepai? Og nei, det er ikke eplepai hvis man ikke har epler i.

Dato.06.09.2013 klokken.20:04 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

Min første middag i det nye huset


Mat må man ha, så den første middagen i mitt nye hus ble flesk, tyttebærsyltetøy, potetgreier og fetaost. Vet ikke helt hva de runde kladdene heter, men det er ihvertfall noe potetgreier. Litt sånn pommes frites aktig. Det var fort gjort å lage det, men faktisk ganske godt også.


Har dere spist dette før?

Dato.15.07.2013 klokken.16:13 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 0

Helgekos


Jeg og mamma satt og så på TV da hun plutselig sa at hun fikk lyst på knott (altså godteriet). Og ettersom det er ganske langt til nærmeste matbutikk, så fikk det bli en tur på Statoil. Da jeg kom frem så fant jeg jo så klart en del annet godt også. Det var kanskje ikke det lureste å handle på Statoil, men hey, det er jo bare helg en gang i uken, og godteri må man ha. ;)  Jeg tok også noen fine bilder av godteriet og meg. (Jeg har kjøpt litt til deg også pappa)


Elsker dette bildet av ♥meg♥
Noen planer for helgen?

Dato.14.06.2013 klokken.21:53 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 4

Alene hjemme-mat


Er det flere enn meg som er veldig glad i å spise mat, men ikke noe glad i å lage den? Jeg hater ihvertfall å lage komplisert mat, får det uansett ikke til heller. Jeg prøvde å lage pannekaker en dag, men det ble bare brente deigklumper, og det endte opp med at jeg dro og kjøpte meg en hamburger. Men når jeg er alene hjemme en stund, så må jeg jo lage min egen mat. Under kan dere se de fine måltidene som jeg spiste den tiden jeg var alene, haha. Det ser kanskje ikke så godt ut (noe av det var ikke så godt heller), men det var spiselig og lett å lage ihvertfall.

Brødskiver i ovnen med fetaost.


Laks og salat.


Pommes frites og kjøttkaker.


Pommes frites og et eller annet kjøtt + vinsaus.


Ferdig pose og hvitløksbaguett.


Ris og kylling.


Makaroni og kjøttboller med tomatsaus.


Ris og uncle bens sweet and sour sauce med kylling.


Ferdig pose.


Spaghetti og ostesaus med skinkebiter.


Ferdig pose.


Ferdig pose med kylling og fetaost.

Haha, jaja. Jeg er heldigvis ikke kresen.

Hva spiser dere når dere er alene?

Dato.02.06.2013 klokken.16:43 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 2

Filmkveld


Jeg har jo helt glemt bort å skrive at jeg hadde en liten filmkveld med meg selv forrige uke. Jeg lagde meg ris, uncle ben's sweet and sour og hvitløksbaguetter. Så kjøpte jeg meg en film på Kiwi. Jeg har hørt kjempe mye bra om denne filmen, men jeg synes at den var ganske kjedelig. Det skjedde jo omtrent ingenting, så det var litt skuffende. Jeg tror at den eneste grunnen til at folk snakker bra om den, er fordi Miley Cyrus er med, men jeg synes ikke at det er noe pluss når filmen er dårlig.
Har dere sett filmen? Hva synes dere om den?

Dato.02.03.2013 klokken.12:21 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 1

God og sunn mat


Etter at mamma hadde sett på Hellstrøm og fortalt meg hva han hadde laget, så bestemte jeg meg for å prøve å lage det samme som han gjorde. Det virket veldig enkelt, og ikke minst sunt. Det eneste man trengte å gjøre var å kjøpe fryste grønnsaker og putte i en skål. Så var det bare å legge laksen over og helle matfløte over det hele. Det går kjempe fort og smaker veldig godt.
Så var det bare å putte det inn i ovnen.


Har dere smakt dette før?

Dato.17.02.2013 klokken.11:36 Kategori: Mat og drikke Kommentarer: 2
Emelie Karlsson 24 år Sverige

Hverdag, bilder, hund og interiør. emzikk @ instagram


DesignIna Anjutahits